Donderdagavond neemt Heracles Almelo het in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker op tegen Go Ahead Eagles. Om 18.45 uur zal de bal gaan rollen op Erve Asito en wordt er gestreden voor een plek in de achtste finales. 

Trainer John Lammers kijkt allereerst terug op een ‘verloren’ avond in Wijdewormer afgelopen vrijdag. “Jong AZ heeft een goed elftal en bespeelde ons de eerste helft uitstekend. De tweede helft vond ik dat wij beter waren. Wij kwamen 0-1 voor en moesten de wedstrijd over de streep trekken. Door een fout deden we dat niet. Ik vind dat we twee punten verloren hebben.” 

De bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles ziet Lammers als een mogelijkheid om andere jongens een kans te geven. “We hebben gekeken naar welke jongens er drie wedstrijden kunnen spelen. Dus dat was een beetje puzzelen. We hebben echter meer dan elf basisspelers, dus er zullen een aantal andere jongens in de basis beginnen.” 

De oefenmeester blikt positief vooruit op de Overijsselse derby tegen Go Ahead Eagles en verwacht een mooie avond op Erve Asito. “Go Ahead Eagles heeft een goed team, maar er zijn zeker kansen tegen dit elftal. Deze kansen zullen we moeten benutten. Daarnaast spelen we thuis in een vol stadion, dus ik vind dit een 50/50 wedstrijd. Zij hebben vertrouwen, maar wij ook. Ik denk dat het een leuke wedstrijd gaat worden.”