Heracles Almelo speelt in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker thuis tegen Go Ahead Eagles. Het wordt de derde ontmoeting tussen de teams in het bekertoernooi.

Het eerste treffen dateert van 9 januari 1972 en werd gespeeld in Almelo. Het betrof een wedstrijd in de eerste ronde. Go Ahead Eagles won met 1-4 dankzij Gerrie de Winkel (2x), Ruud Geels en Bart Kolkman. Hans Roordink scoorde het Almelose doelpunt.

Het tweede duel werd eveneens in Almelo gespeeld en vond plaats op 21 december 2009. Deze keer was het een wedstrijd in de achtste finales. Go Ahead Eagles won ook deze ontmoeting: 0-2. De treffers werden gescoord door Halil Colak en Joey Suk. Beide teams beëindigen het duel met tien man. Birger Maertens en Reza Ghoochannejhad zagen vlak voor de rust een rode kaart.

Go Ahead Eagles bereikte dit seizoen de tweede ronde door Helmond Sport uit te schakelen: 3-1. De Deventer doelpunten werden gescoord door Jay Idzes, Philippe Rommens en Sylla Sow. Hakon Lorentzen scoorde namens de Brabanders. Vorig seizoen reikte de formatie tot de halve finales. Daarin was PSV met 1-2 te sterk.

Heracles Almelo en Go Ahead Eagles zijn beide een keer verliezend finalist geweest in het bekertoernooi. De Deventer formatie bereikte in 1965 de finale en verloor in Rotterdam met 1-0 van Feyenoord.

Het meest recente treffen tussen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles was op 23 januari 2022 in de Eredivisie. De eindstand was 1-1 dankzij de doelpunten van Kaj Sierhuis en Isac Lidberg.