Heracles Almelo is 2023 begonnen met een gelijkspel bij Jong AZ. Rigino Cicilia leek in blessuretijd de winnende treffer binnen te koppen maar Wouter Goes tekende enkele minuten later alsnog voor de gelijkmaker.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten. De eerste doelpoging viel te noteren in de achttiende minuut. Het schot van Nikolai Laursen werd moeizaam gekeerd door Rome-Jayden Owusu-Oduro. Na ruim een half uur leek het raak te zijn. Een vrije trap van Marko Vejinovic werd door Nikolai Laursen van dichtbij afgerond. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Jong AZ werd in de 41ste minuut voor het eerst gevaarlijk. De inzet van Yusuf Barasi ging echter rakelings naast. Lucas Schoofs had vier minuten later moeten scoren. Hij kwam na een combinatie door de Alkmaarse defensie oog in oog met Rome-Jayden Owusu-Oduro. De inzet werd echter door de doelman gekeerd.

Het eerste gevaarlijke moment in de tweede helft was voor Heracles Almelo. Een voorzet van Ruben Roosken waaide in de 49ste minuut bijna binnen maar kon door Rome-Jayden Owusu-Oduro nog net worden weggetikt. De formatie van John Lammers hield ook in de minuten daarna de druk op de ketel en daarbij werd voor de nodige dreiging gezorgd. Een schot van Emil Hansson werd na exact uur spelen geblokt waardoor deze naast ging.

Heracles Almelo kroop in de 71ste minuut door het oog van de naald toen Mexx Meerdink ineens voor Michael Brouwer opdook maar rakelings naast het doel mikte. De volgende Almelose kans diende zich aan in de 81ste minuut toen een schot van Thomas Bruns naast het doel dwarrelde.

Het venijn zat in de blessuretijd. Heracles Almelo tekende in de eerste minuut voor de 0-1. De voorzet van Thomas Bruns werd door Rigino Cicilia ingekopt. Vier minuten later kwam de thuisclub langszij toen Wouter Goes bij de tweede paal kon inkoppen. De thuisclub moest het duel met tien man beƫindigen omdat Mexx Meerdink nog de rode kaart zag.