Heracles Almelo heeft zich verzekerd van de komst van Antonio Satriano. De 19-jarige spits komt over van AS Roma en tekent in Almelo een contract tot medio 2027.

“Ik ben blij om hier te zijn. Voordat ik hier kwam, heb ik al veel opgezocht over de club en ik ben ervan overtuigd dat ze van mij een betere speler kunnen maken”, zegt Satriano bij zijn presentatie. “Ik kijk uit naar mijn tijd in Nederland en wil de Nederlandse taal graag leren. Ik hoop me hier verder te ontwikkelen als voetballer en als persoon.”

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma is blij met de komst van Satriano. “Antonio is een jonge zeer talentvolle spits met het karakter van een echte goalgetter. Als jeugdspeler van AS Roma heeft hij één van de beste jeugdopleidingen van Italië doorlopen en bovendien heeft hij onlangs al zijn debuut voor de nationale jeugdselectie van Italië O20 gemaakt. Onze scouts hadden Antonio al een tijdje in het vizier en we zijn blij dat hij zich nu bij onze selectie gaat voegen.” 

De Italiaanse spits werd in 2018 door AS Roma overgenomen van Crotone. Hij speelde in de Romeinse jeugdopleiding voor diverse jeugdteams. In het huidige seizoen kwam hij namens AS Roma O19 uit in de Campionato Primavera 1. Hierin wist hij negen keer te scoren in twaalf wedstrijden. 

Antonio Satriano gaat spelen met rugnummer 9.