Afgelopen november vond er een bijzondere editie plaats van het maatschappelijke project Toafelproat. Waar normaal gesproken op de laatste maandag van de maand een sessie wordt gehouden bij het Huis van Katoen, waren de deelnemers ditmaal te gast op Erve Asito om mee te kijken bij video-analist Leen den Boer.

De in totaal dertig aanwezigen kregen een uniek kijkje in de tactische keuken van de selectie van Heracles Almelo. Leen den Boer nam de aanwezigen mee in het tactische doen en laten. ‘Hoe wordt de tegenstander geanalyseerd? Hoe worden de kansen bij de tegenstander beoefend in de trainingen en wat komt er bij een tactische analyse kijken?’ Al deze vragen kwamen voorbij en werden aangevuld met beelden van wedstrijden en trainingen.

Leen den Boer is sinds dit seizoen actief bij Heracles Almelo als video-analist. Eerder was hij werkzaam als video-analist bij diverse nationale jeugdteams van de KNVB waaronder de O16, O17 en O18. Afgelopen zomer was Den Boer met Nederland O17 actief op het Europees Kampioenschap voor O17-ploegen. Ook is hij onder meer werkzaam geweest voor Go Ahead Eagles en Almere City FC.

Toafelproat is een initiatief van de Ouderen Vereniging Almelo (OVA). Sinds januari 2019 vindt er iedere maand in het Huis van Katoen en Nu een Toafelproat plaats. Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de OVA, Heracles Almelo, Huis van Katoen en Nu en de “Vrienden van ’t Hookhoes”.