Heracles Almelo heeft vrijdagmiddag een nederlaag geleden in een besloten oefenduel tegen Eredivisionist N.E.C.. De ploeg van John Lammers verloor in het Goffertstadion met 2-0.

De wedstrijd in Nijmegen begon enerverend. Beide ploegen speelden aanvallend en zochten de ruimtes op om kansen te creëren. En dat lukte. Een heuse kansenregen volgde. Met nog geen vijf minuten op de klok was de thuisploeg al dichtbij de openingstreffer. Elayis Tavsan had de 1-0 op zijn schoen, maar hij stuitte op Michael Brouwer. Even later was het de ploeg uit Almelo die op voorsprong leek te komen. Echter stond N.E.C.-doelman Jasper Cillessen een doelpunt van Thomas Bruns in de weg, nadat de middenvelder op fraaie wijze werd bediend door Sven Sonnenberg.

Elayis Tavsan bleef de gevaarlijkste man aan de kant van N.E.C.. Nadat hij binnen tien minuten de kans op de 1-0 liet liggen, ontsnapte hij daarna tot tweemaal toe aan de Almelose defensie. Het lukte hem echter niet om de openingstreffer te maken. Dit veranderde na ruim 35 minuten, toen hij na een snel genomen vrije trap van Tannane oog-in-oog kwam te staan met Michael Brouwer. De N.E.C.-aanvaller wist dit keer wel koelbloedig af te ronden en de ban te breken: 1-0.

En dat de ban gebroken was, bleek wel een vijf minuten later toen Tavsan voor de 2-0 tekende. Een voorzet van Mattsson belandde bij Tavsan die de bal ongenadig hard in de bovenhoek volleerde en doelman Brouwer kansloos liet.

Almelose kansen leiden niet tot de aansluitingstreffer

In de tweede helft drong Heracles Almelo meer aan, maar tot echte kansen leidde het niet. Na een uur voetballen voerde John Lammers liefst zeven wissels door en maakte de recent aangetrokken verdediger Sava Cestic zijn officieuze debuut voor Heracles Almelo. Even later maakte ook Ismail Azzaoui, die tegen FC Dordrecht nog goed was voor een assist op Emil Hansson, zijn entree.

Terwijl het met bakken uit de hemel kwam en de gevoelstemperatuur richting het nulpunt daalde, ging Heracles Almelo in de laatste twintig minuten onder aanvoer van de bedrijvige Samuel Armenteros op jacht naar de aansluitingstreffer. De spits ontsnapte in de 72e minuut aan de verdediging van N.E.C. nadat hij gelanceerd werd vanuit het middenveld en hij kon alleen af op Cillessen. Op snelheid omspeelde Armenteros de doelman, maar een treffer leverde het niet op. De bal belandde in het zijnet. Vijf minuten later stichtte Armenteros wederom gevaar voor het Nijmeegse doel. Hij speelde zichzelf knap vrij, maar schoot de bal hoog over.

Tien minuten voor tijd leek het toch raak te zijn voor Armenteros. Na een lage voorzet van de ingevallen Sylian Mokono tikte hij de bal tegen het net, maar de onfortuinlijke spits zag zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. De doelpuntloze tweede helft betekende dat de eindstand na 45 minuten al op het scorebord stond: 2-0.


N.E.C. – Heracles Almelo: 2-0 (2-0)
36. Elayis Tavsan 1-0
39. Elayis Tavsan 2-0


Opstelling N.E.C.:
Cillessen, Van Rooij, Márquez, Sandler (60. Kramer), El Karouani (72. Verdonk), Schöne, Proper (72. Bruijn), Tannane (72. Duelund), Tavsan (72. Cissoko), Dimata (72. Marques), Mattsson.

Opstelling Heracles Almelo:
Brouwer (60. Jalving), Rente (60. Mokono), Sonnenberg (60. Bakboord), Hoogma (60. Cestic), Roosken, Vejinovic (60. Les), Schoofs, Bruns (71. Azzaoui), Laursen (60. Wehmeyer), Armenteros, Hansson (60. Sierra)