Heracles Almelo heeft straffen opgelegd gekregen wegens wanordelijkheden op de tribune tijdens de wedstrijden tegen Helmond Sport en PEC Zwolle.

Heracles Almelo – Helmond Sport

Heracles Almelo nam het op vrijdag 23 september thuis op tegen Helmond Sport. Voorafgaand aan en tijdens dit treffen hebben er twee vuurwerkincidenten plaatsgevonden. Hiervoor heeft Heracles Almelo een geldboete ontvangen ter waarde van 5000,- en een voorwaardelijke sluiting van een tribunedeel bij een thuiswedstrijd met een proeftijd van twee jaar. De club heeft dit schikkingsvoorstel van de KNVB geaccepteerd. Tien personen hebben naar aanleiding van deze incidenten een stadionverbod opgelegd gekregen.

PEC Zwolle – Heracles Almelo

Op vrijdag 14 oktober speelde Heracles Almelo het uitduel tegen PEC Zwolle. Rond de 74e minuut zijn er in het uitvak stoeltjes vernield en op het veld gegooid. Dit naar aanleiding van de provocaties van de fanatieke aanhang van PEC Zwolle dat een doek van de Heracles Almelo supporters toonde, terwijl dit spandoek eerder die week werd ontvreemd uit een gesloten supportershome op Erve Asito. De KNVB heeft Heracles Almelo een schikkingsvoorstel gedaan van een geldboete ter waarde van 10000,-, maar deze is door de club afgewezen. Heracles Almelo gaat in beroep tegen de sanctie.

Nultolerantie

In het afgelopen jaar heeft Heracles Almelo vaker te maken gehad met diverse overtredingen en incidenten. Tijdens de duels met FC Twente, Sparta Rotterdam en Excelsior Rotterdam in het vorige seizoen hebben er ook wanordelijkheden plaatsgevonden met het afsteken van vuurwerk en stadionbezoekers die zich hebben schuldig gemaakt aan onreglementaire veldbetreding.


Als gevolg hierop heeft de club ingegrepen en heeft de KNVB hiervoor ruim 50 stadionverboden opgelegd, waardoor het aantal stadionverboden momenteel 60 is, variërend van enkele maanden tot meerdere jaren. Deze stadionverboden zijn opgelegd op basis van vier aspecten, waar Heracles Almelo een nultolerantiebeleid op hanteert: het afsteken van vuurwerk, veldbetreding, gericht gooien van bier en het onheus bejegenen van stewards. Indien men zich schuldig heeft gemaakt aan één van deze vier aspecten, dan wordt de overtreder direct doorgestuurd naar de KNVB die over een eventuele vervolging beslist. Indien er overtredingen worden begaan die niet onder deze vier aspecten vallen, dan zal de zaak worden doorverwezen naar de Gedragscommissie van Heracles Almelo.

Veld betreding na afloop van de wedstrijd

Het zonder toestemming betreden van het veld is één van de vier aspecten waarop Heracles Almelo hard ingrijpt. Zo lang onze spelers of die van de tegenpartij nog op het veld staan, is dat veld voor hen alleen. En ook daarna kan het vanwege overige werkzaamheden op en rond het veld (bijvoorbeeld voor de live televisie-uitzending van ESPN) zo zijn dat kinderen moeten wachten totdat zij het veld op mogen. Hoe graag we kinderen na de wedstrijd ook zien voetballen op het veld van Erve Asito, dat kan alléén vanaf het moment dat onze stewards daar nadrukkelijk toestemming voor hebben gegeven. We roepen alle ouders op om samen met hun kinderen geduld te bewaren. 

Veilige omgeving

Heracles Almelo beschikt over een open stadion waarin alle bezoekers zich thuis moeten voelen. De club wil met deze maatregelen een veilige omgeving creëren voor alle stadionbezoekers, zowel thuis- als uitsupporters. Wij ervaren massale steun van onze supporters (met iedere thuis- en uitwedstrijd volle tribunes en uitvakken) en we hopen deze lijn door te trekken in het nieuwe jaar. Samen met iedereen die Heracles Almelo een warm hart toedraagt gaan we voor #MissiePromotie.