Heracles Almelo heeft zich versterkt met Sava Čestić. De 21-jarige centrale verdediger tekent in Almelo een contract tot medio 2026. Čestić was transfervrij na zijn vertrek bij zijn vorige club HNK Rijeka.

Čestić is blij met zijn overstap naar Heracles Almelo: “Ik ben al langer in contact met Heracles Almelo en ik ben blij om hier nu te zijn. Nederland is een land dat mij trekt door zowel de mensen als het voetbal dat hier wordt gespeeld. Ik hoop dat ik een mooie tijd tegemoet ga met alle mensen hier in Almelo.”  

“Sava is een buitenkans die nu voorbijkomt en ik ben blij dat wij ons hebben kunnen verzekeren van zijn komst”, zegt technisch directeur Nico Jan Hoogma. “Vanaf 2019 staat hij bij onze scouting op de radar en houden wij zijn ontwikkeling in de gaten. Hij debuteerde bij FC Koln in de Bundesliga en maakte ook al zijn debuut voor de Servische nationale ploeg in de wedstrijden tegen Jamaica en Japan. Sava is een jonge speler met veel potentie en beschikt al over de nodige ervaring.”

De geboren Duitser met Servische roots speelde in de jeugdopleiding van FSV Frankfurt, Schalke 04 en FC Köln. Bij de laatstgenoemde club debuteerde hij in het profvoetbal en speelde hij elf Bundesliga-wedstrijden, waarna hij in januari 2022 naar HNK Rijeka vertrok. 

Čestić gaat spelen met rugnummer 6.