Heracles Almelo heeft het jaar 2022 afgesloten als winterkampioen. De thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht mondde uit in een waar doelpuntenfestijn. Samuel Armenteros (3x), Emil Hansson (3x), Thomas Bruns en Nikolai Laursen namen de treffers voor hun rekening.

De formatie van John Lammers kreeg in de achtste minuut de eerste kans en die was meteen raak. De lange bal was van Marco Rente. Thomas Bruns legde de bal met het hoofd klaar voor Samuel Armenteros en de spits tikte van dichtbij keurig binnen.

De eerste kans voor FC Dordrecht diende zich vier minuten later aan. Het schot van Aliou Balde ging echter naast. Daarna brak er een lange fase aan zonder kansen. De bezoekers kwamen in de 33ste minuut langszij. Elso Brit gaf de voorzet en Aliou Balde liep de bal van dichtbij met de borst binnen.

Heracles Almelo liet daarna weer efficiëntie van de bovenste plank zien. Een voorzet van Navajo Bakboord belandde in de 37ste minuut bij Emil Hansson en de linksbuiten schoot onberispelijk binnen. Twee minuten later pompte Ruben Roosken de bal in het strafschopgebied en kopte Thomas Bruns binnen. De vierde kans en tevens het vierde doelpunt viel te noteren in de blessuretijd. De voorzet van Ruben Roosken werd door Samuel Armenteros met het hoofd afgerond.

FC Dordrecht begon sterk aan de tweede helft. Samuele Longo kopte in de 48ste minuut van dichtbij over en drie minuten later pareerde Michael Brouwer een inzet van Aliou Balde. Daarna was het weer tijd voor een lesje efficiëntie van Almelose zijde. Een voorzet van Emil Hansson werd door Samuel Armenteros in de 56ste minuut met een fluwelen touch afgerond.

Heracles Almelo sloeg vijf minuten later wederom toe. Emil Hansson gaf de bal weer eens voor en de eerste inzet van Nikolai Laursen werd nog gekeerd door Liam Bossin maar de rebound ging wel binnen. Laursen leek twee minuten later ook voor de 7-1 te tekenen. Dit doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

De slotfase werd ingeluid door een inzet van Abed Nankishi. Deze werd in de 74ste minuut gekeerd door Liam Bossin. Daarna mocht Ismail Azzaoui zijn rentree maken. De invaller was in de tachtigste minuut betrokken bij de 7-1. De assist werd door Emil Hansson met een van richting veranderd maar wel fraai schot afgerond. Twee minuten later gaf Azzaoui een fijne steekbal aan Emil Hansson. Deze keer ging de afronding met een fraaie stift.