Vrijdagavond staat de laatste competitiewedstrijd van 2022 op het programma. Op Erve Asito neemt de ploeg van John Lammers het op tegen de nummer vijftien van de competitie: FC Dordrecht. Anas Ouahim en Robin Polley zijn niet inzetbaar, de inzetbaarheid van Mateo Les is nog twijfelachtig. 

Afgelopen zondagmiddag nam Heracles Almelo het op tegen Roda JC, een wedstrijd die onder toeziend oog van 600 meegereisde Heraclieden werd omgezet in een 1-3 overwinning. Trainer John Lammers kijkt dan ook met veel voldoening terug op deze wedstrijd. “We kwamen achter, maar raakten niet in paniek. Een mindere fase waar ook een tegendoelpunt uitkwam hebben we later uitstekend opgepakt. Ik denk dat we volwassen hebben gespeeld en verdiend hebben gewonnen.” 

De tegenstander van vrijdagavond wordt door de hoofdtrainer gezien als een elftal die vooral voorin veel kwaliteit heeft. “We moeten zorgen dat we niet alleen maar aanvallen, maar ook de restverdediging op orde hebben. We zullen morgen dus ook geduldig moeten zijn.”

Lammers vervolgt: “De steun die ons publiek ons elke week geeft, zorgt ervoor dat we extra goed willen knallen en je wilt iets voor hun terug doen. Wij laten het hele jaar al een ploeg zien die een missie heeft, die iets wil laten zien en het publiek wil vermaken. Er gebeurt hier altijd wat, dus komt dat zien.” 

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing op Heracles TV.