Heracles Almelo Futsal viert vandaag haar tiende verjaardag! De zaalvoetbalvereniging die sinds 2021 onder de naam van Heracles Almelo speelt, werd opgericht op 12 december 2012. Sindsdien zijn ze gegroeid tot een bekend begrip in het Almelose sportlandschap en de Nederlandse zaalvoetbalwereld.  

“We wilden tien jaar geleden het zaalvoetbal in Almelo verenigen onder één zaalvoetbalvereniging”, vertelt Marco Mahangoe, voorzitter Heracles Almelo Futsal. Na de oprichting van het toenmalige Almelo FC merkte Mahangoe dat er veel animo was voor zaalvoetbal in Almelo. Het ledenaantal groeide al gauw uit naar 250 leden, met op het hoogtepunt zo’n twintig competitieteams en vijf recreantenteams.

Momenteel speelt de eerste selectie van Heracles Almelo Futsal haar debuutseizoen in de Eerste Divisie C, het tweede niveau van Nederland. Afgelopen seizoen werd de titel op het derde niveau veiliggesteld middels een recordseizoen. Van de negentien gespeelde wedstrijden, wist de ploeg van Futsal-trainer Noël Oude Bennink er in totaal achttien te winnen. Ook dit seizoen draaien ze volop mee in de top. Heracles Almelo Futsal bezet momenteel de tweede plek op de ranglijst.

Heracles Almelo feliciteert Heracles Almelo Futsal met het tienjarig bestaan.

Tussen kerst en oud en nieuw is er een Heracles TV-special te bekijken waarin wordt teruggeblikt op de afgelopen tien jaar van Heracles Almelo Futsal.