Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Roda JC in winst omgezet: 1-3. Samuel Armenteros, Emil Hansson en Nikolai Laursen namen in Kerkrade de treffers voor hun rekening.

De beginfase was enerverend. Heracles Almelo probeerde Roda JC onder druk te zetten maar de thuisclub kreeg de eerste kans. De voorzet van Terrence Douglas ging in de zevende minuut voorlangs. Een minuut later leidde balverlies de 1-0 in. Oud-Heraclied Teun Bijleveld trof doel met een geplaatst schot.

Heracles Almelo ontsnapte nauwelijks een minuut later aan een tweede treffer. De inzet van Dylan Vente ging via de voet van Michael Brouwer rakelings naast. De formatie van John Lammers lanceerde in de tiende minuut een prachtige counter. Nikolai Laursen kon voorgeven en de afronding van dichtbij was van Samuel Armenteros.

Het restant van de eerste helft had veel minder te bieden. Beide ploegen wisten amper kansen te creƫren. Heracles Almelo zorgde in de 44ste minuut nog voor enig gevaar. De voorzet van Emil Hansson kon door Nikolai Laursen net niet worden ingekopt. De rechtsbuiten probeerde het twee minuten later nog een keer van afstand maar Moritz Nicolas stond goed opgesteld.

Het eerste kwartier van de tweede helft was rommelig. Nikolai Laursen kreeg in de 61ste minuut een goede mogelijkheid toen hij na een prachtige pass van Marko Vejinovic werd weggestuurd. Het schot miste de kracht om Moritz Nicolas in de problemen te brengen. Daarna was het tijd voor drie wissels. Mateo Les, Navajo Bakboord en Abed Nankishi mochten het spel van nieuwe impulsen voorzien. Laatstgenoemde gaf in de 68ste minuut de assist op Emil Hansson en de linksbuiten scoorde met een geplaatst schot in de verre hoek.

Heracles Almelo sloeg in de tachtigste minuut opnieuw toe. Een lange bal van Michael Brouwer belandde achter de Limburgse defensie. Nikolai Laursen was attent, pikte de bal op en joeg de bal met veel gevoel achter Moritz Nicolas. De formatie speelde het duel daarna rustig uit en kreeg in de blessuretijd nog een mooie kans op de 1-4. De inzet van Abed Nankishi ging echter net naast. Het laatste wapenfeit kwam van Roda JC. Het schot van Romano Postema ging drie minuten in blessuretijd enkele centimeters naast.