Zondagmiddag neemt Heracles Almelo het op tegen Roda JC. Het duel in Limburg begint om 14.30 uur. John Lammers kan zondag in het Parkstad Limburg Stadion niet beschikken over Robin Polley en Anas Ouahim. 

Vanwege het WK in Qatar had de selectie een korte break. Sommige spelers hebben de tijd gebruikt om familie te bezoeken of te genieten van een korte vakantie. Volgens trainer John Lammers is de selectie ondanks deze ontspanning scherp teruggekomen naar Almelo om de competitie te hervatten. “Soms heb je na zo’n break last van opstartproblemen maar die zijn er bij ons absoluut niet. De jongens weten waar het om gaat en iedereen heeft meteen weer de drang om te presteren en de volgende twee wedstrijden weer goed af te sluiten.” 

Afgelopen zondag reisde de selectie af naar Leeuwarden om een oefenwedstrijd te spelen tegen SC Cambuur. In Friesland werd het 1-1. Lammers kijkt tevreden terug op deze wedstrijd. “Ik denk dat we de wedstrijd gedomineerd hebben. Dit is de manier waarop we willen spelen. Met elf andere spelers bleven we op dezelfde manier druk zetten, dus dat betekent dat de speelwijze er bij het hele team goed in zit.”

Zondag treft de selectie Roda JC voor de tweede keer dit seizoen. In oktober was de ploeg uit Kerkrade de tegenstander in de eerste ronde in de TOTO KNVB beker. Een wedstrijd die een 2-2 eindstand kende en uiteindelijk won Heracles Almelo na strafschoppen. “Roda JC is een ploeg die heel veel kwaliteiten heeft. Het is één van de betere ploegen van de Keuken Kampioen Divisie, dus we zullen een zware wedstrijd tegemoet gaan. Dat maakt niets uit, alleen moeten we ons daar wel op instellen.” Lammers vervolgt over de wedstrijd van zondag in Kerkrade: “Het is fantastisch om te horen dat zoveel supporters deze afstand afleggen om ons te komen steunen. Het is fijn dat je die steun hebt.” 

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing op Heracles TV.