Heracles Almelo is vrijdagavond in de prijzen gevallen tijdens de Dutch Search Awards. In De Fabrique in Utrecht kreeg Heracles Almelo de award overhandigd voor ‘Best use of Marketing Automation’. Het unieke gebruik van Whatsapp als communicatie- en marketingtool richting supporters werd door de jury als beste beoordeeld in deze categorie. Bovendien werd deze case ook genomineerd voor ‘Gebruik van innovatie’. In deze categorie ontving Heracles Almelo de bronzen award.

Case: Boost voor de nieuwe seizoensstart
Middels een geautomatiseerde loyaliteitscampagne via de combinatie van Voice en Whatsapp kwamen fans, club en spelers van Heracles Almelo dichterbij elkaar dan ooit. De ultieme vorm van merkbeleving.

Persoonlijk bedankje van spelers
Seizoenkaarthouders ontvingen na het aanschaffen van hun seizoenkaart een automatisch telefoontje met een bericht van één van hun favoriete spelers van Heracles Almelo. Hierin werden ze bedankt voor het verlengen van hun seizoenkaart. Ook kregen ze te horen dat ze een WhatsApp bericht zouden ontvangen, om door te sturen naar vrienden, familie of een mede Heraclied.

Whatsapp messaging voor een nog groter bereik
Als opvolging van het telefoontje volgde dus een WhatsApp bericht met een video, waarin een speler van Heracles Almelo aanmoedigt een seizoenskaart te verlengen. Ontvangers konden deze doorsturen naar vrienden, familie of mede Heraclieden om zo een nog grotere doelgroep te bereiken.


Subsponsor Adwise ‘Beste Agency (large)’

Adwise, subsponsor bij Heracles Almelo, heeft vrijdagavond meerdere prijzen ontvangen. In samenwerking met Heracles Almelo stonden zij aan de basis van de campagne om supporters van Heracles Almelo middels Whatsapp een directe service te bieden als het gaat om seizoenkaartverkoop. Daarnaast ontvingen zij ook de awards voor ‘Beste SEO B2C Campagne’, ‘Beste Digital Campagne’ en ‘Beste Advertising Consultant’. Als klap op de vuurpijl werd Adwise uitgeroepen tot ‘Beste Agency (large)’.


Uitslag Dutch Search Awards ’22

Beste gebruik van marketing automation
1. Adwise & Heracles Almelo
2. Happy Horizon & Warner Music
3. Increase & Canvas.nl

Gebruik van innovatie
1. Greenhouse & Wavemaker
2. Increase & Canvas.nl
3. Adwise & Heracles Almelo

Beste advertising consultant
1. Elke Eijsink van Adwise
2. Guy Schepers van Fingerspitz
3. Mike Bouwman van Increase