In een ijzig koud Leeuwarden heeft Heracles Almelo een oefenwedstrijd tegen SC Cambuur afgewerkt. Na enkele minuten spelen opende SC Cambuur de score vanuit een corner via Maxwell Rodrigues. In de tweede helft wist Heracles Almelo de gelijkmaker te forceren. Sem Scheperman was doortastend in de zestien van de Leeuwarders en schoot koeltjes binnen, 1-1.

Cicilia twee keer dichtbij een treffer
Na 7 minuten was het al raak in het Cambuur Stadion. De ploeg van nieuwe trainer Sjors Ultee kreeg een corner. In een scrimmage was het Maxwell Rodrigues die als eerst bij de bal wist te komen en zijn voet ertegenaan zette. Via de onderkant lat verdween de bal in het doel achter Michael Brouwer, 1-0. Heracles Almelo groeide in de wedstrijd en kreeg in het tweede deel van de eerste helft de betere kansen. Rigino Cicilia was tot twee keer toe dichtbij een treffer. Na ruim een half uur spelen kopte Sven Sonnenberg de bal terug uit een vrije trap van Marko Vejinovic. Cicilia wist zijn been tegen de bal te zetten, maar de bal verdween rakelings over. Vlak voor rust was de man uit Curaçao nogmaals dichtbij. Hij kwam een teenlengte tekort om een scherpe voorzet binnen te lopen.

Sem Scheperman profiteert van mistasten SC Cambuur-verdedigers
SC Cambuur verscheen met een bijna compleet nieuw elftal aan de tweede helft. John Lammers wisselde zijn complete elftal na een uur spelen. Het eerste echte gevaar na rust kwam van Emil Hansson. Zijn schot vloog hard voorlangs en ging rakelings naast. De bal werd door niemand getoucheerd en gepromoveerd tot doelpunt. Na ruim een uur spelen was het Scheperman die wel wist te scoren. Een doeltrap van Virginia werd door Scheperman teruggekopt. Samuel Armenteros en Elias Sierra stichtten problemen door scherp te zijn bij de stuiterende bal. Na mistasten van Marco Tol en Alex Bangura kon Sem Scheperman profiteren en de gelijkmaker binnen te schieten. Echte wapenfeiten bleven daarna uit en zodoende stond de 1-1 stand na 90 minuten voetbal op het bord.


SC Cambuur – Heracles Almelo: 1-1 (1-0)
7. Maxwell Rodrigues 1-0, 67. Sem Scheperman 1-1.


Opstelling SC Cambuur (0″ – 45″):
João Virginia, Calvin Mac-Intosch, Leon Bergsma, Mees Hoedemakers, Mitchel Paulissen, Michael Breij, Sai van Wermeskerken, Sekou Sylla, Roberts Uldrikis, Remco Balk, Maxwell Rodrigues.

Opstelling SC Cambuur (45″ – 90″):
João Virginia, Jhondly van der Meer, Marco Tol, Floris Smand, Alex Bangura, Jamie Jacobs, Daniël van Kaam, Milan Smit; Felix Mambimbi, Tom Boere, Vincent Pichel (68. Abdulrahman Sango / 87. Matthias Nartey).


Opstelling Heracles Almelo (0″- 60″):
Michael Brouwer, Sven Sonnenberg, Marco Rente, Nikolai Laursen, Ruben Roosken, Lucas Schoofs, Thomas Bruns, Marko Vejinovic, Justin Hoogma, Rigino Cicilia, Emil Hansson.

Opstelling Heracles Almelo (60″ – 90″):
Koen Bucker, Sylian Mokono, Navajo Bakboord, Mateo Les, Héritier Deyonge, Sem Scheperman, Melih Ibrahimoglu, Elias Sierra, Kasper Lunding, Samuel Armenteros, Lasse Wehmeyer.