Vrijdagavond stond er voor Heracles Almelo Futsal een heuse kraker op het programma. In Ede speelde de ploeg van Noël Oude Bennink tegen de plaatselijke ZVV Ede. Het werd een spektakelstuk met volop doelpunten. ‘Georganiseerde chaos’ zoals hoofdtrainer Oude Bennink zou zeggen. Heracles Almelo Futsal snoepte na een spannende thriller uiteindelijk twee punten af van titelkandidaat ZVV Ede en keerde met een gelijkspel terug naar Almelo.

De wedstrijd vond plaats in een volle Van der Knaaphal, dat werd omgetoverd tot een Heracles Almelo Futsal-tempel door de massaal meegereisde supporters uit Almelo. Na een 0-2 voorsprong en een 4-2 achterstand knokten de Almeloërs zich uiteindelijk naar een 4-4 eindstand, waarbij het gevoel achterbleef dat er meer in had gezeten. Door het gelijke spel blijft de marge met ZVV Ede drie punten. 

De sfeer was opperbest in Ede, waarbij de thuisploeg erg sterk aan de wedstrijd begint. Er waren kansen, maar ZVV Ede raakt zowel lat als paal. Bovendien stond doelman Joey Hunting uitstekend te keepen. Heracles Almelo Futsal kwam vrij snel goed in het spel en voetbalde zich zonder moeite onder de druk uit. In de zesde minuut zette Aykutlu Heracles Almelo Futsal op een 0-1 voorsprong. De aanname van Abdullah Aykutlu na een lange bal van Stan Nijhuis was mooi, maar zijn afronding was misschien nog wel mooier. 

Na de Almelose treffer leek ZVV Ede ietwat van slag. Heracles Almelo Futsal trok het initiatief door en had het betere van het spel. Na twaalf minuten spelen kwamen de Almeloërs met wat fortuin op een 0-2 voorsprong. Een vrije trap van Jayden Sapulete belandde via het been van een Edese verdediger in het doel. Toch keerde het tijd en kwam ZVV Ede razendsnel terug in de wedstrijd. Binnen een handvol minuten scoorde de thuisploeg tweemaal uit een standaardsituatie en trokken ze de stand nog voor rust gelijk. Tot overmaat van ramp kreeg Andrej Piljic in de slotminuut van de eerste helft een rode kaart, waardoor Heracles Almelo Futsal de tweede helft aanving met een man minder.

Vlak na rust benutte ZVV Ede de overtalsituatie en kwam het snel op een 3-2 voorsprong. Zoals de spelregels voorschrijven, was vrij snel daarna de ondertalsituatie van Heracles Almelo Futsal voorbij en mocht er een speler in. Op volle oorlogssterkte kon Heracles Almelo Futsal op zoek naar de gelijkmaker. Tegen verwachting in leek ZVV Ede de wedstrijd met een counter in het slot te gooien, maar de 4-2 achterstand werden de Almeloërs niet fataal. Jayden Sapulete schoot met een bekeken schot de aansluitingstreffer binnen: 4-3. Een spannende slotfase brak aan. 

Met massale steun van de vele Almelose supporters bleef Heracles Almelo Futsal strijden tot het einde. Het is daarbij nota bene Boaz Smits die in de laatste minuut van de wedstrijd met een mooie actie een punt binnensleept. Na een knappe actie weet hij de korte hoek te vinden en zet hij de 4-4 op het scorebord.

Na de gelijkmaker in extremis lopen de gemoederen hoog op. ZVV Ede ontving in de slotfase een rode kaart en de wedstrijd werd zelfs korte tijd door de scheidsrechters stilgelegd. Na een hectische slotfase leek het nog bizarder te worden, want met nog 7 seconden op de klok kreeg Heracles Almelo Futsal de uitgelezen mogelijkheid om alsnog de winnende treffer te maken. Spits Stan Nijhuis mocht aanleggen voor een 10 meter trap, maar hij schiet helaas naast. 

Een knotsgek duel in een fantastische ambiance eindigt in een spectaculaire 4-4, waarbij Heracles Almelo Futsal de morele winnaar is. Aanstaande vrijdag moet Heracles Almelo Futsal weer aan de bak. Om 21:00 uur spelen zij de derby in eigen huis tegen Excelsior ’31 uit Rijssen.

Selectie Heracles Almelo Futsal
Serhat Sakru, Andrej Piljic, Abdullah Aykutlu, Yavuz Atesci, Joey Hunting, Tim Burnama, Stan Nijhuis, Jayden Sapulete, Boaz Smits, Hugo Seckel en Furkan Ocalan.