Ruim 350 jeugdige Almelose sportkampioenen liepen in de rust van de wedstrijd Heracles Almelo – NAC Breda een ereronde op Erve Asito. Na een huldiging in de IISPA maakte de ereronde over het veld voor een uitverkocht stadion het voetbalfeest compleet. Heracles won ook nog eens afgetekend met 5-1.

Het eerbetoon aan de jonge Almelose kampioenen is een jaarlijkse traditie geworden in Almelo en een resultaat van een samenwerking tussen Heracles Almelo en het Sportbedrijf Almelo. Het feest begon om 18:00 uur in de naastgelegen IISPA sporthal waar alle deelnemende teams een medaille kregen omgehangen en mochten poseren voor de fotografen. Na de ceremonie wandelde het imposante en opgewonden gezelschap naar het stadion. Daar kon iedereen zijn gratis kaartje verzilveren en plaatsnemen op de tribune. 

In de rust was het hoogtepunt met de zegetocht langs de volgepakte tribunes. Op dat moment was de stemming in het stadion al opperbest, omdat Heracles Almelo kort voor rust op een 3-1 voorsprong was gekomen. Onder luid applaus toonden de kampioenen de vlag van hun sportclub aan het publiek. Een mooi groepsfoto op de middenlijn volgde om vervolgens via de korte zijde, waar de familie en vrienden van de kampioenen een plekje hadden bemachtigd, het veld te verlaten. Een waanzinnige ervaring en niks minder dan dik verdiend! 

Heracles Almelo wil nogmaals alle Almelose kampioenen van harte feliciteren en wensen alle teams veel succes verder in dit sportseizoen!