Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen TOP Oss eenvoudig met 3-0 gewonnen. Lucas Schoofs kopte twee keer raak vanuit een hoekschop en Emil Hansson verzilverde in de tweede helft een strafschop.

De formatie van John Lammers pakte het initiatief. Marko Vejinovic mikte in de tweede minuut royaal over het doel en twee minuten later ging een inzet van Samuel Armenteros naast. Een vrije trap van Marko Vejiinvoic in de dertiende minuut zorgde voor problemen bij Thijs Jansen. Sven Sonnenberg trof doel vanuit de rebound maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Heracles Almelo kwam in de zeventiende minuut op 1-0. Een hoekschop van Marko Vejinovic werd door Lucas Schoofs steenhard ingekopt. Drie minuten later zorgde een nieuwe corner voor de 2-0. Er ontstond deze keer een scrimmage. Lucas Schoofs mikte eerst op de lat en gaf de bal vervolgens met zijn hoofd het laatste zetje.

Heracles Almelo had daarna het duel onder controle. Thomas Bruns kreeg in de 36ste minuut een aardige mogelijkheid maar mikte naast het doel. Het was ook meteen het laatste wapenfeit voor de rust.

Het eerste gevaar na de rust kwam voor rekening van TOP Oss. Het schot van Joep van der Sluijs werd in de 56ste minuut gepareerd door Michael Brouwer. Heracles Almelo kreeg na een uur spelen een strafschop na een overtreding op Thomas Bruns. Emil Hansson schoot vervolgens onberispelijk binnen.

De volgende mogelijkheid was voor Lucas Schoofs. De middenvelder kon in de 75ste minuut inkoppen uit een hoekschop van Thomas Bruns maar zag de bal deze keer naast het doel gaan. Heracles Almelo speelde daarna de wedstrijd rustig uit. TOP Oss mocht in blessuretijd het laatste wapenfeit verzorgen. De vrije trap van Joep van der Sluijs ging over het doel.