De reserves van Heracles Almelo hebben maandagmiddag een comfortabele oefenzege geboekt op De Graafschap. Op Erve Asito wonnen de Almeloërs met 3-0 door doelpunten van Kasper Lunding en Sem Scheperman.

Vliegende start

Heracles Almelo begon de wedstrijd voortvarend en zorgde direct voor dreiging. Het was Rigino Cicilia na iets meer dan 80 seconden het houtwerk raakte. Na een uitgespeelde aanval trof de lange spits de paal. Heracles Almelo bleef de bovenliggende partij, maar dat resulteerde nog niet in grote kansen voor de ploeg die gecoacht werd door Ivo Rossen.

Na iets minder dan een half uur spelen kwam Heracles Almelo wél in een goede scoringspositie en Kasper Lunding liet deze niet onbenut. De Deense vleugelflitser omspeelde De Graafschap-doelman Mees Bakker en rondde koel af: 1-0.

Na de goal van Lunding creëerden beide ploegen geen grote kansen meer en kwam alleen Ibrahimoglu nog in de buurt van een doelpunt. Zijn inzet van afstand ging echter over het doel.

Voorsprong uitbouwen

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Heracles Almelo had de bal, maar tot echte grote kansen resulteerde het niet. De Graafschap kwam met een uur spelen dichtbij de gelijkmaker, maar Robin Jalving keerde de inzet van Sam Bisselink die ontsnapte aan de Almelose verdediging.

Een kwartier voor tijd bouwde Heracles Almelo de voorsprong uit. Sem Scheperman zette de 2-0 op het scorebord door de bal snoeihard achter doelman Bakker te schieten. Het leek toch nog even spannend te worden, maar Hassan schoot vlak na de 2-0 namens De Graafschap op de paal.

In de slotfase gooide Kasper Lunding de wedstrijd in het slot. De buitenspeler kwam met een mooie loopactie oog-in-oog te staan met doelman Bakker en hij werkte de bal in het net: 3-0.

Heracles Almelo – De Graafschap 3-0 (1-0)

28. Kasper Lunding 1-0
74. Sem Scheperman 2-0
84. Kasper Lunding 3-0

Opstelling: Robin Jalving, Sylian Mokono, Navajo Bakboord, Mateo Les, Heritier Deyonge (60. Chiel Olde Keizer), Melih Ibrahimoglu, Sem Scheperman, Elias Sierra (77. Samir El Messaoudi), Kasper Lunding, Rigino Cicilia (60. Olaf Kok), Lasse Wehmeyer