Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen NAC Breda met 5-1 gewonnen. Nikolai Laursen (2x), Thomas Bruns, Ruben Roosken en Emil Hansson namen de Almelose treffers voor hun rekening.

De bezoekers kwamen in de negende minuut op voorsprong. Odysseus Velanas was het eindstation van een counter en kon van dichtbij afronden. De eerste kans voor Heracles Almelo diende zich aan in de dertiende minuut. Nikolai Laursen mikte de bal echter over het doel. Drie minuten later viel de 1-1 alsnog. Een voorzet van Marco Rente werd door Thomas Bruns fraai tegendraads ingekopt.

Heracles Almelo hield druk op de ketel en in de twintigste minuut mikte Marko Vejinovic net over het doel en nauwelijks een minuut later kon Thomas Bruns van dichtbij net niet intikken. Na exact een half uur viel de 2-1. Ruben Roosken nam de bal op de pantoffel en liet de bal fraai, hard en laag in de verre hoek verdwijnen.

De formatie van John Lammers ging door met het creƫren van kansen. Nikolai Laursen mikte in de 32ste oog in oog met Roy Kortsmit over en de doelman pareerde nauwelijks een minuut later een schuiver van Thomas Bruns. De 3-1 volgde in de 42ste minuut na een mooie aanval. De voorzet van Ruben Roosken werd door Nikolai Laursen van dichtbij afgerond.

NAC Breda zorgde voor het eerste wapenfeit na de rust. Het schot van Odysseus Velanas ging in de 55ste minuut voorlangs. Heracles Almelo meldde zich pas ruim twaalf minuten later weer voor het Bredase doel. Het schot van Emil Hansson werd door Roy Kortsmit gekeerd en Sem Scheperman gleed de rebound in het zijnet.

Heracles Almelo zette daarna weer aan. Nikolai Laursen joeg in de 71ste minuut op fraaie wijze de 4-1 tegen de touwen en nauwelijks drie minuten trof ook Emil Hansson het doel met een geplaatst afstandsschot. Roy Kortsmit moest in de 77ste minuut twee keer in actie komen. Eerst op een nieuw schot van Nikolai Laursen en vervolgens op een kopbal van Lucas Schoofs. De wedstrijd werd vervolgens rustig uitgespeeld.