Dit seizoen is de Heracles Foundation van start gegaan met het project ‘Heracles Werkt’. Middels dit project worden jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt twintig weken lang gecoacht om ‘werkfit’ te worden. De eerste fase van het project is onlangs afgerond met een goed gevoel bij de deelnemers en organisatoren.

“Tijdens de eerste fase ‘Binden en Boeien’ hebben de deelnemers elkwaar leren kennen en een betrouwbare band opgebouwd”, vertelt Lisa Ainsley, Community Marketeer binnen de Heracles Foundation. “Het vertrouwen stond centraal gedurende deze periode.” Naast vertrouwen is er ook gewerkt aan het samenwerken. “We hebben samen met USG Restart een intensieve teambuildingsactiviteit georganiseerd voor de deelnemers. Onderdeel hiervan waren onder andere een les kickboks en een bootcamp. Het doel van deze activiteit was het bewerkstelligen van een goede samenwerking tussen de deelnemers.”

Voor iedere deelnemer is er een individueel ontwikkelingsplan opgesteld. Naast dit plan worden er ook verschillende workshops en wekelijkse voetbaltrainingen georganiseerd om bij te dragen aan een goede re-integratie. Lisa Ainsley: “Het ultieme doel is om iedere deelnemer binnen een halfjaar weer tot zijn of haar beste versie van zichzelf te laten komen.”

De eerste fase van Heracles Werkt werd afgesloten met een uitgebreide lunch in de BusinessClub op Erve Asito. Vervolgens ontvingen alle deelnemers een kledingpakket van Heracles Almelo. Deze pakketten werden uitgereikt door middenvelder Lucas Schoofs, tevens ambassadeur van Heracles Werkt.

Heracles Werkt

Heracles Werkt is een sport-/re-integratieprogramma voor inwoners van Almelo met een WWB uitkering en een afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen dit programma zetten de gemeente Almelo, USG Restart en de Heracles Foundation hun faciliteiten en contacten in om de deelnemers verder te laten groeien in hun loopbaan met het één doel: binnen een half jaar een baan en/of opleiding te krijgen. Dit gebeurt onder begeleiding van een maatschappelijke sportcoach van Heracles Almelo en een re-integratiecoach van USG Restart.