Voetbal en maatschappij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en de Heracles Foundation bewijst dat. Wij zijn er voor iedereen. Wij durven te kiezen voor wat goed is voor Almelo en omgeving. Ook als dat net niet gewoon is. Wij zijn de club zonder vooroordelen, de club waar grenzen niet bestaan. Gewoon doen, maar buitengewoon zijn. Dat is typerend voor de Heracles Foundation.

Met de Heracles Foundation neemt Heracles Almelo haar maatschappelijke verantwoordelijkheid in de regio. Die verantwoordelijkheid tonen wij door het opzetten en ondersteunen van tal van projecten en activiteiten op het gebied van kansengelijkheid, sociale verbondenheid, laaggeletterdheid en vitaliteit.

Kansengelijkheid

In Nederland bestaat grote sociale, culturele en economische ongelijkheid tussen verschillende mensen en groepen. De Heracles Foundation streeft naar gelijke kansen voor iedereen in Almelo en omgeving en dat iedereen met dezelfde talenten een gelijke kans krijgt om deze te ontwikkelen. Heracles Almelo en de Heracles Foundation zijn er voor iedereen. Hier bestaan geen grenzen.

Sociale verbondenheid

De Heracles Foundation is een thuis voor iedereen. Vanuit de kracht van Heracles Almelo, haar spelers en haar stadion wil de Heracles Foundation een warme en veilige omgeving bieden waar iedereen samen kan komen. Dat doen we op een duurzame manier. Herhaaldelijk mensen bij elkaar brengen. Verbondenheid verwijst naar een gevoel van samenhorigheid, een hechte band hebben met mensen om je heen, een gevoel van saamhorigheid. Dit is waar de Heracles Foundation voor staat.

Laaggeletterdheid

Bijna een kwart van alle Nederlandse kinderen dreigt laaggeletterd te worden. De leesvaardigheid daalt snel. De Heracles Foundation zet zich in om jongeren in Almelo en omgeving te helpen hun kennis van de Nederlandse taal te vergroten. Lezen is voor de geest wat bewegen is voor het lichaam. Samen bouwen we aan een betere toekomst.

Vitaliteit

De Heracles Foundation, en Heracles Almelo in het bijzonder, is een topsportorganisatie met vitaliteit hoog in het vaandel. Wij ondersteunen mensen fysiek, mentaal en emotioneel. Wij willen iedereen in Almelo en omgeving stimuleren tot een gezond lichaam met een gezonde geest. Een vitaal leven is van bewezen belang en de Heracles Foundation wenst iedereen hetzelfde toe.

Word partner van de Heracles Foundation

Wilt u de maatschappelijke impact van uw bedrijf in Almelo en omgeving vergroten? Ziet u mogelijkheden voor uw bedrijf om samen te werken met de Heracles Foundation? Aarzel dan niet en neem contact met ons op, dan kijken we samen hoe we het beste kunnen samenwerken.

Contactgegevens

Kijk voor meer informatie op www.heracles.nl/foundation/, stuur een e-mail naar foundation@heracles.nl of bel 0546-817070.