Heracles Almelo speelt in de vijftiende ronde van de Keuken Kampioen Divisie thuis tegen NAC Breda. Een wedstrijd die zowel in de Eredivisie als de Eerste Divisie op de rol stond.

Het eerste duel dateert van 16 september 1962 en eindigde in 3-2. Dick Reekers, Joop Schuman en Issy Greving scoorden namens Heracles. Leen van de Lugt trof twee keer het doel voor NAC. Heribert Finken miste namens Heracles nog een strafschop. Op 10 mei 1964 was de eindstand 0-3 door de treffers van Wim Groenewegen (2x) en Wim van de Hurk.

Heracles kende op 6 september 1964 een mooie comeback. NAC stond na een half uur op 0-2 dankzij de doelpunten van Adri Pelkmans en Wim Groenewegen. Vlak voor de rust scoorde Hennie van Nee de belangrijke aansluitingstreffer. In de tweede helft zou Van Nee nog twee keer scoren. Herman Vrielink wist eveneens het net te vinden.

Eerste Divisie

Daarna volgde er een lange radiostilte. Pas op 6 november 1983 kwam NAC weer naar Almelo maar nu voor de Eerste Divisie. Ron van Oosterom zette Heracles Almelo vlak voor rust op voorsprong dankzij een benutte strafschop. In de tweede helft wisten ook Hannes Lalopua (2x) en John ter Mors te scoren. Koos Waslander trof doel namens de gasten.

De resultaten wisselden elkaar af. NAC boekte op 22 augustus 1992 zijn laatste zege in Almelo met betrekking tot de Eerste Divisie. Alle doelpunten vielen na de rust. John Lammers (2x) en Ton Lokhoff scoorden namens de gasten. Manuel Sanchez Torres nam het Almelose doelpunt voor zijn rekening. Bijzonder spectaculair was de ontmoeting van 4 oktober 1999 die eindigde in 4-3. De Almelose treffers werden gescoord door Erwin Looms (2x), Mohammed Mouhouti en Danny Jörns. Achil Arveladze, Glen Salmon en Jeffrey van As troffen het doel namens NAC. Het is nu toe het laatste duel in de Eerste Divisie.

Eredivisie

Een nieuwe reeks in de Eredivisie ging van start op 12 april 2006. NAC Breda kwam op 0-2 dankzij Leonardo en Ronnie Stam. Gertjan Tamerus scoorde de aansluitingstreffer vlak voor de rust. In de tweede helft wisten Sota Hirayama, Stefaan Tanghe en Marc Höcher het net te vinden.

Heracles Almelo was in de volgende periode baas in eigen huis en zette op 17 april 2009 een 4-0 op het scorebord. Een stand die bij de rust reeds was bereikt. Jan Wuytens, Ricky van den Bergh, Juha Hakkola en Willie Overtoom verzorgden de productie.

Zes keer raak

De laatste Bredase zege in Almelo dateert van 1 februari 2014. Jordy Buijs en Rydell Poepon scoorden de Brabantse doelpunten. Bryan Linssen bepaalde de eindstand op 1-2. Later dat jaar, op 4 oktober, werd NAC Breda met 6-1 naar huis gestuurd. Jeroen Veldmate opende de score vanaf elf meter en Thomas Bruns tekende voor de 2-0. NAC moest met tien man verder na een rode kaart voor Stipe Perica. Wout Weghorst, Joey Pelupessy, Iliass Bel Hassani en Jaroslav Navratil wisten het net nog te vinden. Mats Seuntjens scoorde namens de gasten. Het meest recente duel dateert van 6 april 2019. en werd beslist door een treffer van Kristoffer Peterson