De Heracles Gold Stars hebben in de rust van de wedstrijd Heracles Almelo – FC Eindhoven een cheque t.w.v. €1400,- uitgereikt aan de Speelgoedbank Twente. Het opgehaalde bedrag is een prachtig resultaat naar aanleiding van de veiling bij de Almelo City Cup van afgelopen zomer. De uitreiking werd bijgestaan door de Heracles Foundation waarmee beide partijen een warme band onderhouden op het gebied van maatschappelijke initiatieven in Almelo en omgeving.

Huib Rouwenhorst, bestuurslid Heracles Gold Stars; “Elk jaar organiseren we bij de Almelo City Cup een veiling. Het opgehaalde bedrag schenken wij aan een maatschappelijk doel of instantie die opkomt voor de bevolking in en rondom Almelo. De Speelgoedbank Twente is hier een prachtig voorbeeld van. We steunen dit initiatief van harte en zullen ook in de toekomst helpen waar mogelijk. Dat de Heracles Foundation het mogelijk maakte om de cheque uit te reiken op de middenstip bij een wedstrijd van Heracles Almelo maakt het alleen maar specialer.”

De Speelgoedbank Twente is er voor ieder kind waarvan zijn of haar ouders rond moeten komen van een minimaal besteedbaar inkomen. Voor kinderen van ouders die door financiële problemen niet in staat zijn om speelgoed te kopen voor hun kinderen. Speelgoed is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Elk kind heeft recht om kind te zijn en te kunnen spelen, ongeacht de financiële situatie van zijn of haar ouders. Om speelgoed op te halen heb je geen verwijzing nodig. Het opgehaalde bedrag komt dan ook volledig ten goede aan het aanschaffen van speelgoed, waarmee weer een hoop gezinnen blij gemaakt kunnen worden.

Lieneke Bolhuis, eigenaar De Speelgoedbank Twente; “We zijn ongelofelijk dankbaar voor dit mooie bedrag. Hiermee kunnen wij weer een hoop gezinnen voorzien van speelgoed. Elk kind heeft recht om te kunnen spelen. Het is onze droom om elk kind in Almelo en omgeving te voorzien van het benodigde speelgoed.”

De Heracles Gold Stars is een initiatief vanuit het project Walking Football. In Nederland is Walking Football gestart onder de verzamelnaam Old Stars. Bij de start van het nationale project werden er subsidies van o.a. de VriendenLoterij ingezet. Inmiddels hebben de Gold Stars zich verenigd in een eigen stichting. De deelname voor vrouwen aan de Heracles Gold Stars is mogelijk vanaf 40 jaar. Voor mannen is deelname mogelijk vanaf 55 jaar. Elke woensdag wordt er getraind onder leiding van Heracles Almelo-icoon Arend Steunenberg. Na de training wordt de week doorgenomen onder het genot van een drankje en dat gaat gepaard met een hoop gelach.

Kijk voor meer informatie over de Heracles Gold Stars of de Heracles Foundation op heracles.nl/foundation.