Heracles Almelo heeft aan de uitwedstrijd tegen Willem II drie punten overgehouden. Jizz Hornkamp zette de thuisclub op voorsprong. Lucas Schoofs tekende met een fraaie kopbal voor de gelijkmaker en gaf in de slotminuut de assist waaruit Thomas Bruns de winnende treffer kon scoren.

De thuisclub werd in de beginfase twee keer gevaarlijk. Nick Doodeman stuitte in de zevende minuut op Michael Brouwer nadat hij Ruben Roosken te slim af was en vervolgens leverde de aansluitende hoekschop een schietkans op voor Pol Llonch. De bal schampte uiteindelijk de paal.

Heracles Almelo kreeg daarna wat meer grip op het duel zonder dat het aanvankelijk kansen kreeg. Een mogelijkheid was er in de 28ste minuut voor Emil Hansson. Het schot ging echter hoog over. Een prachtige pass van Marko Vejinovic in de 42ste minuut leidde tot een betere kans.. De inzet van Nikolai Laursen werd door Kostas Lamprou gekeerd. De blessuretijd van de eerste helft bracht nog een mogelijkheid. Lucas Schoofs kon inkoppen vanuit een hoekschop maar Kostas Lamprou keerde de bal op de doellijn.

Willem II kwam na enkele minuten in de tweede helft op voorsprong. Michael Brouwer redde nog op een schot van Lucas Woudenberg. De aansluitende hoekschop werd van dichtbij afgerond door Jizz Hornkamp. De aanvaller was in de 52ste minuut dichtbij de tweede treffer maar deze keer tikte hij net naast.

Heracles Almelo was enige tijd zoekende maar in de 58ste minuut was de gelijkmaker al bijna een feit. Samuel Armenteros mikte echter buiten het bereik van Lamprou op de lat. Vier minuten later was het wel raak. Een voorzet van Ruben Roosken werd door Lucas Schoofs op fraaie wijze ingekopt.

Beide ploegen ging daarna op zoek naar meer. Emil Hansson probeerde het in de 69ste minuut met een schot in de korte hoek en namens Willem II gleed Jeremy Bokila de bal in de 76ste minuut dichtbij over het doel. Michael Brouwer speelde in de 82ste minuut een belangrijke rol door een vrije trap van Matthias Verreth net tegen de lat te tikken.

Heracles Almelo leek zich tevreden te moeten stellen met een punt maar sloeg alsnog toe in de slotminuut. Lucas Schoofs ging goed door aan de rechterkant en kreeg de bal voor.. Thomas Bruns werkte de bal achter Kostas Lamrpou.