Vrijdagavond staat speelronde 14 voor de deur. Heracles Almelo neemt het om 20.00 uur op tegen Willem II. John Lammers kan in Tilburg vanwege blessures niet beschikken over Robin Polley, Ismail Azzaoui, Abed Nankishi en Anas Ouahim. De laatstgenoemde viel in de wedstrijd tegen Almere City FC geblesseerd uit en moet een operatie ondergaan. Ouahim is vijf tot acht weken uitgeschakeld. Mateo Les is geschorst na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Almere City FC. De inzetbaarheid van Samuel Armenteros is nog twijfelachtig.

Trainer John Lammers kijkt terug op een teleurstellende avond in Almere. “We kregen de doelpunten veel te makkelijk tegen. Wij willen altijd vooruit verdedigen en dat gebeurde bij alle tegendoelpunten niet en daar was ik enorm teleurgesteld over.” 

De knop moest snel om want vrijdag staat de wedstrijd tegen Willem II op het programma. Een bijzondere avond voor Lammers, hij is geboren en getogen in Tilburg en heeft ook een aantal jaar gewerkt voor Willem II. “Ik heb daar in 1982 mijn debuut gemaakt als profvoetballer, ben jeugdtrainer geweest bij de club en mijn zoon is fanatiek Willem II-supporter. Ondanks dat ik een huis in Almelo heb, is Tilburg nog steeds mijn woonplaats. Het is zeker bijzonder voor mij, maar de drie punten wil ik meenemen naar Almelo. Willem II is nog een beetje aan het struggelen dit seizoen, maar je ziet dat ze langzaam naar boven beginnen te kruipen.”

De hoofdtrainer is duidelijk in wat hij wil zien van zijn ploeg morgen in het Koning Willem II Stadion. “Ik wil durf en lef zien. Wij kunnen heel goed voetballen en moeten dat morgen laten zien.” 

Bekijk de volledige voorbeschouwing van Heracles TV met John Lammers hieronder.