Heracles Almelo speelt in de veertiende ronde van de Keuken Kampioen Divisie uit tegen Willem II.

Het duel stond diverse keren op de rol in zowel de Eredivisie als de Eerste Divisie. De eerste wedstrijden dateren uit de jaren zestig en werden gespeeld op het hoogste niveau. Op 1 juni 1963 werd het 1-0 door een doelpunt van Nico van Elderen en op 27 februari 1966 stond dezelfde eindstand op het scorebord. Deze keer was Frie Nouwens de matchwinner. Het eerste duel in de Eerste Divisie werd gespeeld op 21 april 1968 en eindigde eveneens in een Tilburgse overwinning: 3-1.

De eerste zege werd geboekt op 31 januari 1971. De 1-4 kwam tot stand dankzij de treffers van Guus Hoevenberg, André Hulshorst, Hans Roordink en een eigen goal van Henk Vriens. Harry Hilverts scoorde namens de thuisclub. Op 2 oktober 1977 gingen de punten eveneens mee naar Almelo. Rob Poell scoorde in de slotfase de enige treffer. De editie van 16 september 1978 eindigde in 2-2. Bud Brocken en Ton van der Ven scoorden namens de thuisclub. Ron van Oosterom en Paul Krabbe treffen doel namens Heracles.

De jaren tachtig en negentig werd er relatief weinig afgereisd naar Tilburg. De draad werd op 11 januari 2006 weer opgepakt. Heracles Almelo won met 1-2 dankzij de doelpunten van Thijs Sluijter en Sota Hiryama. Mousse Dembele scoorde namens de thuisclub.

Een bijzondere editie vond plaats op 9 april 2011. Heracles Almelo verloor Mark Looms al na drie minuten met een rode kaart en aansluitend mocht Andreas Lasnik een toegekende strafschop verzilveren. Na negentig minuten stond er echter 2-6 op het scorebord. Denis Halilovic scoorde nog namens de thuisclub maar Heracles Almelo stelde orde op zaken dankzij de treffers van Everton Ramos da Silva (3x), Willie Overtoom (2x) en Kwame Quansah.

De editie van 4 februari 2017 verliep opvallend genoeg volgens een soortgelijk scenario. Bram Castro moest na twintig minuten met rood van het veld en Fran Sol kon vervolgens vanaf elf meter de 1-0 scoren. Heracles Almelo deed opnieuw goede zaken met tien man en na het laatste fluitsignaal stond er 1-3 op het scorebord. Peter van Ooijen, Kristoffer Peterson en Robin Gosens namen de Almelose treffers voor hun rekening.

De meest recente duels in Tilburg waren voor de thuisclub en niet zelden met duidelijke cijfers. De wedstrijd van 26 augustus 2018 eindigde in 5-0 dankzij Fran Sol (3x) en Donis Avdijaj (2x). Op 20 september 2020 ging het niet veel beter: 4-0. Vangelis Pavlidis (2x), Görkem Saglam en John Yeboah vonden deze keer het net. Het duel van 7 mei van dit jaar leek op een soortgelijk scenario uit te draaien. Willem II stond na zeventien minuten op 2-0 dankzij Wessel Dammers en Jizz Hornkamp. Daarna liet de thuisclub een reeks van kansen onbenut. Heracles Almelo moest het duel met tien man uitspelen na een rode kaart voor Sven Sonnenberg.