Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Almere City FC met 3-2 verloren. Samuel Armenteros en Emil Hansson zorgden voor een comfortabele 0-2 bij de rust. In de tweede helft ging het vervolgens helemaal mis.. Heracles Almelo moest het duel met tien man uitspelen na een tweede gele kaart voor Mateo Les.

De hoofdrol in de beginfase was ongetwijfeld voor Samuel Armenteros. De spits mikte in de tweede minuut uit een voorzet van Emil Hansson van dichtbij hoog over en in de zesde minuut kon hij een mooie pass van Marko Vejinovic op fraaie wijze afronden. Armenteros liep bij het scoren een blessure op en moest de strijd enkele minuten later staken.

Beide ploegen zorgden daarna voor gevaar in de zeventiende minuut. Een kleine kans voor Ruben Roosken werd direct gevolgd door een kopbal van Lance Duijvestijn. Acht minuten later viel de 0-2. Een afgemeten voorzet van Anas Ouahim werd door Emil Hansson met een van richting veranderd schot afgerond.

Heracles Almelo wilde meer en na een half uur spelen was daar bijna de derde treffer. Nikolai Laursen schudde zijn tegenstander van zich af en speelde Anas Ouahim aan. Het schot van de middenvelder spatte op de lat uiteen. Heracles Almelo had in deze fase de controle en in de 41ste minuut probeerde Marko Vejinovic het met een vrije trap van net buiten de zestien. Nordin Bakker wist deze te pareren.

De formatie van John Lammers liet zich aan het begin van de tweede helft verrassen door een dubbele wissel bij Almere City FC. Stije Resink trof in de 48ste minuut het doel met een afstandsschot en nauwelijks een minuut later was de 2-2 eeen feit dankzij een inzet van Illias Alhaft.

Het duurde even voordat Heracles Almelo zich meldde voor het Almeerse doel. Emil Hansson mikte in de 58ste minuut net naast en nauwelijks een minuut later tikte Nordin Bakker een inzet van Nikolai Laursen over. Michael Brouwer pareerde vier minuten later een inzet van Ilias Alhaft. De thuisclub kwam in de 69ste minuut op voorsprong door een rake kopbal van Joey Jacobs.

Heracles Almelo probeerde met drie wissels nog het spel naar zich toe te trekken. Een directe rode kaart voor Mateo Les betekende dat een slotoffensief niet van de grond kwam. Almere City FC werd in blessuretijd nog gevaarlijk. Het schot van Ilias Alhaft ging voorlangs.