Heracles Almelo speelt in de dertiende ronde van de Keuken Kampioen Divisie uit tegen Almere City FC. Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide clubs in competitieverband.

Almere City FC speelt sinds 2005 in de Eerste Divisie. Eerst onder de naam FC Omniworld en vanaf 2010 onder de huidige naam. De vierde plek in 2021 is tot nu toe het beste resultaat qua eindklassering. Vorig seizoen werd beslag gelegd op de veertiende plaats.

Heracles Almelo trof Almere City FC een keer in het bekertoernooi. Op 30 oktober 2007 werd het in Almelo 3-0 dankzij de doelpunten van Igor Gluscevic, Everton Ramos da Silva en Ragnar Klavan.

Almere City FC was drie keer sparringpartner bij oefenduels. De edities van 31 juli 2010 (4-3), 6 september 2012 (9-2) en 25 juli 2018 (2-1) eindigden alle in winst. Bij het laatste duel verzorgden Kristoffer Peterson en Adrian Dalmau de Almelose treffers.

Spelers die zowel voor Heracles Almelo als Almere City FC uitkwamen zijn Thijs Sluijter, Mikhail Rosheuvel en Vojtech Schulmeister.