Heracles Almelo Futsal draait lekker de laatste weken. Na de 3-11 overwinning vorige week tegen LZV wonnen de Almeloërs gisteravond opnieuw met dubbele cijfers. Nu moest FC Brasil ’77 eraan geloven. Hoofdtrainer Noel Oude Bennink zag een zeer gretig en goed combinerend Heracles Almelo Futsal in sporthal de Paasberg in Terborg. De thuisploeg kwam er geen moment aan te pas en keek in de rust al tegen een 1-5 achterstand aan. Uiteindelijk stond er na 40 minuten zuivere speeltijd een stand van 1-11 op het scorebord. Door deze overwinning bezet Heracles Almelo Futsal momenteel de derde plaats in de Eerste Divisie C met negen punten uit vier wedstrijden.

Vanaf de eerste seconde zit Heracles Almelo Futsal er bovenop. Wederom met veel strijd, energie en passie! In de vierde minuut schiet spits Stan Nijhuis de 0-1 binnen na een goede individuele actie. Drie minuten later komt FC Brasil ’77 gelijk na een fout achterin bij de Almeloërs, maar een minuut later is het alweer 1-2. Hugo Seckel stoort vroeg, onderschept de bal en schiet deze zonder na te denken snoeihard in de goal. Daarna is het Jayden Sapulete die de handen van het publiek op elkaar krijgt. Met een prachtige actie aan de rechterkant stuurt hij zijn tegenstander het bos in waarna hij prima afrond, 1-3. In minuut 11 staat Andrej Piljic aan het einde van een mooie aanval over veel schijven, 1-4. Vlak voor rust stift Stan Nijhuis prachtig de 1-5 binnen.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld en heel snel schiet Stan Nijhuis de 1-6 binnen. Ook Abdullah Aykutlu pikt zijn goaltje mee. Met een beetje geluk rolt de bal in de goal, 1-7. In minuut 27 maakt Tim Burnama de 1-8 na een goede individuele actie. Ook aanvoerder Serhat Sakru, die weer een zeer sterke wedstrijd speelde, scoort. Met een hard geplaatst schot maakt hij de 1-9. Halverwege de tweede helft staat het al 1-10. Stan Nijhuis maakt zijn vierde van de avond. Boaz Smits schiet in minuut 31 na een mooie actie de 1-11 tegen de touwen. Heracles Almelo Futsal neemt wat gas terug en ook reservekeeper Akin Karagoz maakt zijn minuten. FC Brasil ’77 ontvangt nog een directe rode kaart in de laatste minuut. Abdullah Aykutlu mistte het hieropvolgende buitenkansje vanaf de stip. Eindstand 1-11.

Selectie Heracles Almelo Futsal
Serhat Sakru, Abdullah Aykutlu, Yavuz Atesci, Joey Hunting, Andrej Piljic, Tim Burnama, Stan Nijhuis, Jayden Sapulete, Boaz Smits, Hugo Seckel en Akin Karagoz.