Heracles Almelo heeft op Erve Asito de topper tegen FC Eindhoven met 3-0 gewonnen. Justin Hoogma, Mateo Les en Marco Rente namen de doelpunten voor hun rekening.

De formatie van John Lammers ging op zoek naar het initiatief en in de veertiende minuut kopte Justin Hoogma rakelings voorlangs. De aanvoerder had in de 26ste minuut meer succes met een prachtig afstandsschot van ruim twintig meter. Heracles Almelo had de smaak te pakken en ruim vijf minuten later stond het 2-0. De voorzet van Ruben Roosken werd door Nikolai Laursen met het hoofd klaargelegd voor Mateo Les en hij rondde bekwaam af.

Het scheelde weinig of in de 38ste minuut was het 3-0 geworden. Een prachtige pass van Thomas Bruns bracht Anas Ouahim in kansrijke positie. Het schot van de middenvelder verdween in het zijnet. Nauwelijks een minuut later kreeg FC Eindhoven een mogelijkheid. Charles-Andreas Brym mikte echter hoog over het doel.

De bezoekers tekenden ook voor het eerste wapenfeit in de tweede helft. Het schot van Naoufal Bannis in de 49ste minuut ging echter naast. Nauwelijks een minuut later moest Nigel Bertrams in actie komen op een schot van Marco Rente. De doelman van FC Eindhoven onderscheidde zich twee minuten later opnieuw door een kopbal van Samuel Armenteros te keren. Na een uur spelen was het wel raak. Een hoekschop van Marko Vejinovic werd door Marco Rente steenhard ingekopt.

Samuel Armenteros leek een minuut later voor de 4-0 te zorgen. De aanvaller rondde af na een lange bal van Michael Brouwer maar zette ook zijn tegenstander weg waardoor de treffer werd afgekeurd. FC Eindhoven kreeg in de 68ste minuut een serieuze kans. De inzet van Lamine Diaby-Fadiga werd gekeerd door Michael Brouwer.

Michael Brouwer onderscheidde zich nog met een fraaie redding. De goalie keerde in de tachtigste minuut een inzet van Evan Rottier. Heracles Almelo zorgde in de 88ste minuut voor gevaar. De kopbal van Elias Sierra ging net naast. Twee minuten later was Abed Nankishi dichtbij een treffer maar zijn inzet werd gekeerd door Nigel Bertrams.