Heracles Almelo heeft de ambitie om in 2024 over te gaan op natuurgras. Dit zegt algemeen directeur Rob Toussaint in een interview met Heracles TV.

“We zijn al langere tijd in gesprek met de gemeente en omliggende amateurverenigingen om te kijken hoe we de faciliteiten zo kunnen krijgen dat wij ook de stap kunnen maken naar natuurgras,” zegt Toussaint. “We hebben zelf 2024 als stip op de horizon staan en dat betekent dat we twee goede trainingsvelden én een goed stadionveld nodig hebben. Uiteindelijk wil je dan ook dat onze trainingsvelden exact hetzelfde zijn als het veld dat we in het stadion hebben liggen.”

Kosten

De wens om over te gaan op natuurgras heeft vanzelfsprekend ook gevolgen voor de begroting van de club. “In exploitatie gaat de overgang naar natuurgras ons ongeveer een miljoen euro extra kosten, dus het is niet zo dat we zomaar over kunnen gaan op natuurgras. Daar ligt een gedegen plan aan ten grondslag. Het belangrijkste is dat we goede trainingsfaciliteiten hebben, want dan kunnen we pas de stap maken naar natuurgras”, aldus Rob Toussaint.

Eerstvolgende stappen

De komende tijd vervolgt Heracles Almelo het proces om de transitie mogelijk te maken. “We gaan weer in gesprek met de gemeente, zowel bestuurlijk als ambtelijk en ook met amateurverenigingen die natuurlijk hun achterban willen informeren. Vandaag verschenen er berichten in de media over een eventuele integrale transitie naar natuurgras, maar wij wilden eigenlijk juist in alle stilte naar deze overgang toewerken. We zijn in ieder geval constructief met alle partijen in gesprek om er een goede win-win-win-situatie van te maken.”

Trainingscomplex

De transitie naar natuurgras betekent ook dat er een trainingscomplex moet komen. Deze zal in ieder geval in de buurt van het stadion moeten komen, want ergens anders trainen is geen mogelijkheid. “Het stadion moet de grond zijn waar alles gebeurt en dat willen we echt zo houden. Voor ons is het geen optie dat we ergens anders een trainingscomplex aanleggen. Voetbal en kwaliteit is leidend en dat betekent dat we alles hier willen blijven doen. De binding met het stadion moet voldoende zijn”, besluit Toussaint.

Bekijk hieronder het volledige interview met Rob Toussaint bij Heracles TV