Heracles Almelo speelt in de twaalfde ronde van de Keuken Kampioen Divisie thuis tegen FC Eindhoven.

Alle onderlinge ontmoetingen in competitieverband tussen beide ploegen waren duels in de Eerste Divisie. Het eerste treffen was op 31 januari 1960 en werd door Heracles met 4-2 gewonnen en later dat jaar, op 23 oktober, stond het er zelfs een klinkende 5-0 op het scorebord.

De lange reeks wedstrijden ging, met een aantal kleine onderbrekingen, van start op 3 september 1966 met een 0-0. Ruim een jaar later op 10 september 1967 werd het 3-0. Op 12 januari 1969 gingen de Brabanders met de winst aan de haal: 1-3. Frans Weijers, Christ van Lint en Wim Brouns scoorden namens de bezoekers. Ben Hermsen scoorde het Almelose doelpunt. De volgende editie leverde weer een zege voor Heracles op. Warry Grobben tekende voor het enige doelpunt.

Beide ploegen boekten daarna wisselende resultaten. Het jaar 1991 was Heracles echter goed gezind. De editie van 27 februari eindigde in 4-0 dankzij de treffers van Richard de Vries (2x), Erik Manders en Jan Kilkens. Enkele maanden later, op 17 augustus, werd het 3-0 dankzij Dennis Purperhart (2x) en Ton Pattinama.

De grootste zege op FC Eindhoven werd geboekt op 23 oktober 1993. Bij de rust stond het 2-0 door de treffers van Dick Kooijman en Kenan Durmusoglu. Na de rust tekende Folkert Velten voor een hattrick. Erik Manders verzilverde in de slotfase nog twee strafschoppen en bepaalde de eindstand op 7-0.

De laatste zege van FC Eindhoven in Almelo was op 24 februari 2001. Bouarfa Yahiaoui tekende voor de enige treffer. Het duel van 7 maart 2003 eindigde in 1-1 dankzij de doelpunten van Antoine van Kallen en Yuri Rose. Heracles Almelo moest het duel met negen man uitspelen na de rode kaart voor Berry Hoogeveen en de tweede gele kaart voor Rudy Jansen. Ook trainer Gertjan Verbeek werd naar de tribunes verwezen.

Enkele maanden later, op 19 september 2003, kreeg Heracles Almelo al na enkele minuten een numerieke meerderheid dankzij een rode kaart voor Sergei Temrukov. Deze werd vervolgens goed uitgespeeld. Het werd 3-0 dankzij de doelpunten van Yuri Rose, John Stegeman en Darl Douglas. Het meest recente duel werd gespeeld op 26 november 2004 en eindigde in 1-0 dankzij een treffer van Sherjill MacDonald.