Heracles Almelo heeft de tweede ronde bereikt van het TOTO KNVB-bekertoernooi. Na 120 minuten stond er een stand van 2-2 op het scorebord. Koen Bucker werd vervolgens de held van de strafschoppenserie door twee penalty’s te stoppen en zelf onberispelijk raak te schieten. In de reguliere speeltijd scoorden Elias Sierra en Nikolai Laursen de Almelose treffers.

Het eerste kwart van de wedstrijd had weinig te bieden. De thuisclub kwam in de 27ste minuut op voorsprong. Een voorzet van Mohamed Mallahi werd door Romano Postema van dichtbij afgerond. Heracles Almelo bleek vervolgens niet in staat om in het restant van de eerste helft tot een noemenswaardige mogelijkheid te komen.

Goede start tweede helft

John Lammers greep de rust aan om vier wissels door te voeren. Thomas Bruns, Elias Sierra, Navajo Bakboord en Olaf Kok moesten Heracles Almelo van impulsen voorzien. Elias Sierra tekende in de 47ste minuut voor de gelijkmaker. Het schot werd door Boyd Reith dusdanig van richting veranderd dat Rody de Boer kansloos was.

Heracles Almelo had de smaak te pakken en in de 51ste minuut viel de 1-2. Elias Sierra werd door Mateo Les met een mooie pass de diepte ingestuurd. De middenvelder gaf de bal goed voor en Nikolai Laursen stond op de goede plek om gedegen af te ronden.

Roda JC kreeg in de 63ste minuut een grote kans na een vloeiende aanval. Dylan Vente mikte vervolgens wild naast. Nauwelijks een minuut later was Lucas Schoofs aan de andere kant ook dichtbij een doelpunt. De middenvelder mikte van grote afstand rakelings over het doel. De volgende kans was weer voor de thuisclub. Bryan Limbombe ondernam in de 69ste minuut een lange rush en zag zijn inzet gekeerd worden door Koen Bucker.

Verlenging noodzakelijk

De thuisclub kwam in de 79ste minuut langszij. De voorzet van Arjan van der Heide werd door Lennard Hartjes ingekopt. Heracles Almelo ontsnapte ruim een minuut later toen de vrijgelaten Bryan Limbombe op de lat schoot. Beide ploegen wisten niet meer te scoren waardoor een verlenging noodzakelijk werd.

Roda JC kreeg in de toegift de eerste kans. Lennard Danneels verscheen na 103 minuten oog in oog met Koen Bucker maar mikte wild over. Heracles Almelo zorgde twee minuten later voor enig gevaar. Het schot van Marco Rente was echter geen probleem voor Rody de Boer. Justin Hoogma kreeg in de 108ste minuut nog een mogelijkheid maar diens kopbal werd door Rody de Boer gepareerd. Het bleek de laatste mogelijkheid in de wedstrijd te zijn waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden.

Bucker held strafschoppenserie

Koen Bucker groeide uit de held van de strafschoppenserie. Hij stopte zelf de penalty’s van Bryan Limbombe en Lennart Hartjes en bleek zelf onberispelijk vanaf elf meter.

De strafschoppenserie verliep als volgt:

Justin Hoogma 0-1, Lennerd Danneels 1-1, Thomas Bruns 1-2, Dylan Vente 2-2, Sven Sonnenberg 2-3, Arjan van der Heide 3-3, Lucas Schoofs gestopt, Bryan Limbombe gestopt, Elias Sierra 3-4, Niek Vossebeld 4-4, Marco Rente 4-5, Boyd Reith 5-5, Koen Bucker 5-6, Xander Lambrix 6-6, Mateo Les 6-7, Lennart Hartjes gestopt