Op een druilerige vrijdagmiddag te Zwolle rolde de bal rond de klok van half vijf voor de openingsact van de dag; BCT PEC Zwolle vs. BCT Heracles Almelo. De gastheren hadden, na de nederlaag van vorig seizoen, een prima ploeg op de been weten te brengen. Desalniettemin waren het de gasten die met de volle buit aan de haal gingen.

PEC begon prima aan de wedstrijd en was bij vlagen heer en meester. Een slordig spelend Heracles had weinig in te brengen. Droog verscholen op de bank werd het schouwspel gelaten gade geslagen. Een viertal wissels popelden om hun opwachting te maken, terwijl de heren Azhimi en Bruins de spieren spaarden en de wedstrijdkleding enkel wilden beroeren in geval van grote nood. Dit bleek vandaag echter niet nodig te zijn.

PEC terecht op voorsprong

De verdiende voorsprong voor PEC liet niet bijster lang op zich wachten. Een bekeken schot in de benedenhoek was doelman Uitzetter te machtig. Aan de andere kant wist men de werkelijk uitstekend keepende Haasjes in eerste instantie niet te verschalken. Tot aan het tweede balcontactmoment van goaltjesdief Kuipers. Zeer bekeken stuurde hij de bal met zijn befaamde linker in de uiterste benedenhoek; 1-1. Terecht kwam Zwolle voor rust op voorsprong. Hoogstaand was de 2-1 niet, maar ook frommelgoals tellen gewoon.

Ten strijde

Met nieuw elan trokken de Almeloërs de tweede helft ten strijde. Dommerholt, Westera, Verbeek en van den Broek moesten zorgen voor de ommekeer. Met een verstevigd middenveld en meer pressie lukte het iets beter om in de wedstrijd te komen, maar wederom was Haasjes vaak de sta-in-de-weg. Kansen van van den Broek, na uitstekend voorwerk door Rustenberg en een schot van Kuipers leverden geen goals op.

Na het uitvallen van captain Schorn, die naar eigen zeggen alles had gegeven voor de ploeg, bleek een extra wissel toch geen overbodige luxe te zijn. Azhimi en Bruins keken elkaar een keer aan, maar maakten geen aanstalten om de kleding alsnog aan te trekken. Het restant van de gewisselde vedettes stond inmiddels lekker warm onder de douche en enkel de vlaggende Isenia was nog beschikbaar. De laatste fase werd derhalve zonder zwart-witte vlaggenist afgewerkt, maar met Isenia als wingback.

Dat bleek onbedoeld een gouden greep. De poort ging open en Isenia zette het op een sprinten, met een fluwelen voorzet aan het eind van de rit. Wie anders dan Kuipers sloeg zijn hoofd tegen de bal, welke op fantastische wijze tegen de touwen sloeg; 2-2.

Diezelfde Kuipers zit sinds vrijdagavond op een telefoontje van hoofdtrainer Lammers te wachten, want zijn cijfers zijn na zijn derde treffer van de avond werkelijk formidabel. Van aardige afstand besloot hij kort voor tijd maar eens uit te halen. Veel strakker in de winkelhaak zie je ze zelden.

Perspectief

De punten gestolen, maar het beeld van de tweede helft biedt perspectief voor de toekomst. Nadien een prima buffetje in de bestuurskamer van Be Quick en wat het restant van de avond bood is door menigeen reeds vergeten. Als kleine toegift de statistieken van Inzaghi met de techniek van Messi (gehoord in Zwolle): vier foutieve kaatsjes, één goede kaats, één gewonnen duel, één verloren duel, één schot naast en drie goals.