Aanstaande dinsdag zijn er geen uitsupporters toegestaan wanneer Heracles Almelo het in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker opneemt tegen Roda JC. Dit op last van de gemeente Kerkrade die besloten heeft dat de Limburgse club tijdens haar komende drie thuisduels geen uitsupporters mag verwelkomen. Eerdere wanordelijkheden binnen de eigen achterban van Roda JC liggen hieraan ten grondslag.

Heracles Almelo is teleurgesteld in het besluit van de gemeente Kerkrade: “Wij betreuren het besluit om uitsupporters te weren bij het bekerduel in Kerkrade. Doordat het besluit genomen is op basis van eerdere wanordelijkheden van thuissupporters, is het teleurstellend dat juist meereizende supporters worden gestraft,” zegt algemeen directeur Rob Toussaint.

De supporters die onlangs hun uitkaart(en) voor de bekerwedstrijd tegen Roda JC hebben aangeschaft, krijgen deze gerestitueerd. Hierover volgt zo snel mogelijk meer informatie. Heracles Almelo gaat met haar supportersverenigingen in gesprek om te kijken naar een eventueel alternatief.