Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 3-2 verloren. Een zwakke fase in de eerste helft bleek uiteindelijk niet meer te repareren. Samuel Armenteros en Rigino Cicilia namen de Almelose treffers voor hun rekening.

De beginfase van de wedstrijd leverde geen uitgespeelde kansen op. Het duel lag alleen enkele minuten stil vanwege een botsing tussen Bram van Polen en Younes Taha. Beide spelers konden verder. Heracles Almelo kwam 25 minuten lang niet in de problemen. De 1-0 viel vervolgens uit de lucht. Een inzet van Gervane Kasteneer verdween via de ongelukkige Marco Rente in het Almelose doel.

Marko Vejinovic mikte in de 29ste minuut rakelings over en daarna sloeg de thuisclub twee keer toe via Lennart Thy. De aanvaller rondde in de 34ste minuut een voorzet van Luis Görlich van dichtbij af en joeg de bal twee minuten later op aangeven van Gervane Kasteneer hoog in het doel.

Heracles Almelo snakte naar de rust maar vond in de blessuretijd een aanknopingspunt. Een lange bal van Michael Brouwer lanceerde Samuel Armenteros. De spits schudde zijn tegenstander van zich af en prikte de bal langs de uitgelopen Jasper Schendelaar.

Heracles Almelo ging in de tweede helft op zoek naar goals maar kwam in het eerste kwartier nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Een drievoudige wissel na ruim een uur spelen moest het spel van nieuwe impulsen voorzien. De thuisclub zorgde daarna voor gevaar. Een schot van Davy van den Berg verdween in de 66ste minuut in het zijnet en twee minuten later kopte Gervane Kasteneer rakelings over het doel.

De formatie van John Lammers bleef zoeken naar de aansluiting. Nikolai Laursen kopte in de 78ste minuut over. Heracles Almelo kroop vervolgens door het oog van de naald toen Gervane Kasteneer op Michael Brouwer stuitte. De 3-2 kwam in de 86ste minuut. Samuel Armenteros wist Rigino Cicilia te vinden en laatstgenoemde rondde van dichtbij af.

Heracles Almelo perste er vervolgens nog een waar slotoffensief uit. Er volgde een spervuur van vrije trappen, hoekschoppen en voorzetten maar de 3-3 bleef uit.