Twee prachtige solar energie fabriekjes die ook nog eens effectief met de zon mee draaien. Uiterst effectieve energieopwekking dus! De Ecoplanten staan vrijstaand op het parkeerterrein, belasten de grond en het stadiondak niet en dienen ook nog eens als laadstation voor elektrische auto’s. De Ecoplant is 98% circulair en wordt in Nederland gebouwd. 

Aan het woord is Hans Veenemans, Co-engineer en founder van Ecoplant Europe, tevens Heracles-supporter: “De afgelopen jaren is er heel wat in Almelo bereikt, zo is ons prachtige stadion niet alleen één van de mooiste van Nederland maar nu ook de duurzaamste! De huidige directie onder leiding van Rob Toussaint is prima op weg om de club naast nieuwe aansprekende sportieve successen mee te nemen op weg van de energietransitie.” Ecoplant is niet voor niets duurzame innovatiepartner van Heracles Almelo en is enthousiast over de vriendelijke en open manier hoe de Heracles-familie met elkaar omgaat en ziet haar Ecoplanten dan ook met trots voor het stadion staan.

Niels Getkate, accountmanager Heracles Almelo, Hans en Ellen Veenemans, eigenaren Ecoplant, en Tom Uitzetter, commercieel manager Heracles Almelo

Ecoplant Innovaties
De Ecoplanten hebben een opvallende organische vorm en bieden tal van functies zoals laden van solar energie en de opslag van de geoogste energie. Ecoplants innovatieve solar energiesystemen zijn gebaseerd op de nieuwste techniek. De energieoplossingen zijn voorzien met Nano clean technology en en zijn dus altijd schoon en op afstand van service te voorzien. Het coolback systeem is zelfs in 36 landen gepatenteerd.

Eenvoudige plaatsing, plug en play!
Onze producten zijn op een eenvoudige wijze te plaatsen, niet te kostbaar en bovendien gaat de besparing direct in! Een combinatie van uiterst innovatieve efficiënte oplossingen in één apparaat, zelfs onafhankelijk van de grid en binnen twee uur te plaatsen. Van beveiliging tot verlichting, van CO2 neutrale zonne oogst tot de opslag hiervan. Zelfs zonder netwerkaansluiting altijd maximale solar opbrengst. Het is een prachtige eyecatcher en speciaal voor het stadion uitgevoerd in de club-kleuren.

Opleiding: Student Energie Program; STEP
Duurzaamheid is ook opleiden. Ecoplant werkt samen met vele scholen waaronder het STO-onderwijs (Sterk Techniek Onderwijs) en biedt studenten de kans om samen met professionals heuse Ecoplanten te bouwen en deze op eigen schoolterreinen te plaatsen. De Ecoplanten worden door de eigen studenten gebouwd en volgen uitgekiende duurzame lesprogamma’s.          

Regiopartners van Ecoplant:
Ecoplant werkt samen met Jansen Wijhe (ondertussen ook BusinessClublid van Heracles); een bedrijf dat tekent voor een professionele plaatsing en dat met haar uitgebreide team van vakmensen, kwaliteit met handslag levert. Veenemans: “Heracles profiteert ook mee van de plaatsingen bij medesupporters én krijgt de supporter de scherpste prijs en de club een speciale club-bonus.”

Kijk voor meer informatie op www.ecoplant.solar.