Vrijdagavond neemt Heracles Almelo het op tegen de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie: PEC Zwolle. Rigino Cicila en Héritier Deyonge zullen morgen weer aansluiten bij de wedstrijdselectie. John Lammers kan morgen in Zwolle geen beroep doen op Kasper Lunding, Abed Nankishi, Anas Ouahim, Robin Polley en ook de teruggekeerde Ismail Azzaoui is nog niet wedstrijdfit.

Vorige week vrijdagavond pakte Heracles Almelo naast drie belangrijke punten ook de periodetitel. Hoofdtrainer John Lammers kijkt terug op een geslaagde vrijdagavond in Almelo. “We hebben een aardig feestje gehad met de staf en het team heeft het ook goed gevierd.” Lammers vervolgt: “De periodetitel is een vangnet en het geeft je een heel goed gevoel. We weten nu in ieder geval zeker dat we aan het einde van het seizoen mee mogen doen aan de play-offs voor promotie. Maar ons doel is nog steeds om bij de eerste twee te eindigen.”

De wedstrijd tegen De Graafschap ging volgens Lammers vooral in de eerste helft gelijkwaardig op. Tijdens de tweede helft heeft Lammers de ploeg gezien die hij wil zien. “Het elftal heeft in de tweede helft veel passie en strijd op het veld gelegd. Met prachtige doelpunten en voetbalmomenten. Ik heb echt zitten genieten als trainer.”

Volgens John Lammers kunnen we morgen spreken van een echte topper in de Keuken Kampioen Divisie. “Dit is natuurlijk een scenario dat je vooraf had gehoopt. Wij moeten zorgen dat we de wedstrijd winnen en daarmee onze voorsprong kunnen vergoten. Ondanks dat wij een hele andere speelwijze hebben als PEC Zwolle, zijn zij net als ons, een ploeg die aanvallend spel speelt en speelt om te winnen. Ik hoop dat er veel goals mogen vallen aan beide kanten. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat wij er met de winst vandoor gaan, ook al is dat maar met 0-1.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing op Heracles TV.