Heracles Almelo speelt in de elfde ronde van de Keuken Kampioen Divisie uit tegen PEC Zwolle.

Het eerste duel in het betaalde voetbal tussen de beide ploegen vond plaats 28 oktober 1956 en was een wedstrijd in de Tweede Divisie. Heracles won met 0-3. Een seizoen later, op 19 januari 1958, kon sneeuwval niet verhinderen dat Heracles zelfs met 0-4 aan het langste eind trok. Steve Mokone (2x), Herman Morsink en Joop Schuman scoorden de doelpunten.

De eerste reeks in de Eerste Divisie ging van start op 19 september 1971. Heracles kwam op 0-2 dankzij André Hulshorst en Werner Komdorfer. PEC kwam terug dankzij Herman Heskamp en Pepe Fernandez. Deze reeks werd afgesloten op 5 april 1978 met een 2-1 nederlaag. Jan Hendriksen scoorde twee keer namens de thuisclub. Rob Poell nam het Almelose doelpunt voor zijn rekening.

Beide ploegen troffen elkaar pas op 14 maart 1990 weer. Heracles won met 1-2 dankzij Henk van Goozen en Folkert Velten. Richard Roelofsen trof doel namens de thuisclub. Enkele maanden later, op 18 augustus, ging het nog beter. Folkert Velten (2x) en Richard de Vries (2x) zorgden voor een eindstand van 0-4. Deze reeks zou met een kleine onderbreking voortduren tot 19 december 2004. PEC Zwolle won toen met 2-1 door de goals van Ruud Berger en Arco Jochemsen. Jeffrey de Visscher scoorde het Almelose doelpunt pas in de slotminuut.

De meest recente wedstrijden waren in de Eredivisie. Deze reeks ging van start op 6 oktober 2012 met een klinkende 0-3 dankzij Ninos Gouriye (2x) en Samuel Armenteros. De Zweedse aanvaller had ook een groot aandeel in de laatste zege tot nu toe op Zwolse bodem. Hij nam op 22 april 2017 de beide treffers voor zijn rekening. Ted van de Pavert trof in de slotminuut doel voor de thuisclub.

Het meest recente duel dateert van 23 oktober 2021 en werd gekenmerkt door een afgekeurde treffer van Kaj Sierhuis en een mislukte penalty van Rai Vloet. Bram van Polen verzilverde in de blessuretijd wel een toegekende strafschop: 1-0.