Heracles Almelo heeft beslag gelegd op de eerste periodetitel dankzij een zwaar bevochten zege op De Graafschap: 3-2. Emil Hansson, Samuel Armenteros en Thomas Bruns scoorden de Almelose treffers. De koppositie werd bovendien verstevigd omdat de de naaste concurrenten punten verspeelden.

De beginfase was zeer onderhoudend. Heracles Almelo kwam al na enkele seconden bijna op voorsprong toen een inzet van Jeffry Fortes bijna in eigen doel verdween. In de vijfde minuut was het wel raak. Nikolal Laursen gaf de bal voor en Emil Hansson kon diagonaal afronden.

Heracles Almelo zocht daarna de aanval maar gaf achterin ruimte weg. In de zesde minuut resulteerde dat in een kans voor Giovanni Korte. Michael Brouwer reageerde attent op diens inzet. Drie minuten later had Thomas Bruns moeten scoren. De middenvelder mikte oog in oog met Hidde Jurjus op de paal. De Graafschap bleef eveneens voor dreiging zorgen. Michael Brouwer stond op de goede plek bij een kopbal van Charlison Benschop maar kon in de achttiende minuut de gelijkmaker van Siem de Jong niet verhinderen.

De Graafschap kreeg in de 27ste minuut een volgende mogelijkheid. De schuiver van Giovannli Korte werd gepareerd door Michael Brouwer. Heracles Almelo was sinds de openingsfase wat zoekende maar kreeg in de blessuretijd nog een kans. De voorzet van Nikolai Laursen werd door Samuel Armenteros niet op waarde geschat.

Heracles Almelo kende een uitstekende start van de tweede helft. Een voorzet van Emil Hansson werd door Samuel Armenteros met een geplaatste kopbal afgerond De formatie van John Lammers had vervolgens meer controle over het duel dan voor de rust. Nikolai Laursen kreeg een mogelijkheid in de 67ste minuut maar zijn kopbal ging net over. Enkele minuten later was het ineens 2-2. Danzell Gravenberch, net in het veld, tikte van dichtbij binnen.

Thomas Bruns, die met zijn balverlies de 2-2 had ingeleid, haalde in de 75ste minuut zijn gram. Een voorzet van Lucas Schoofs werd door de middenvelder van buiten de zestien op prachtige wijze ingekopt. Twee minuten later was Lasse Wehmeyer dichtbij de 4-2. De invaller stuitte van dichtbij op Hidde Jurjus.

De slotfase, waarin Olaf Kok zijn debuut mocht maken in het betaalde voetbal, was zeer spannend. Lasse Wehmeyer was in blessuretijd nog dichtbij een treffer maar zijn schot werd door Rio Hillen van de doellijn gehaald. Daarna konden de festiviteiten beginnen en kon het bronzen periodeschild in ontvangst worden genomen.