Heracles Almelo speelt in de tiende ronde van de Keuken Kampioen Divisie thuis tegen De Graafschap.

Het eerste duel tussen beide ploegen vond plaats op 8 mei 1960 en werd door Heracles met 2-0 gewonnen. De reeks werd hervat op 15 januari 1967 maar dit duel leverde geen treffers op. De editie van 24 augustus 1969 werd beslist door een treffer van Herman Morsink: 1-0.

Beide ploegen kwamen elkaar daarna regelmatig tegen in de Eerste Divisie. Op 25 maart 1979 werd het 3-0 dankzij een sterke laatste twintig minuten. Hans Bekkenutte, Jos Bakker en Ron van Oosterom namen de treffers voor hun rekening. De editie van 14 oktober 1989 eindigde juist in 0-3 door de doelpunten van René Smit (2x) en Wim van Brenk. Heracles moest het duel met tien man uitspelen omdat René Kolmschot twee keer geel had gekregen.

De editie van 4 februari 1995 eindigde in 3-3. Edwin Overmars (2x) en Hendrie Krüzen scoorden de Almelose treffers. René van de Brink, Frank Wijnhoven en Lowie van Schijndel troffen doel namens De Graafschap. Het laatste duel in de Eerste Divisie vond plaats op 31 oktober 2003. De eindstand was 2-2 waarbij Roel Buikema en Gertjan Tamerus het net vonden voor Heracles Almelo. Sander Duits en Loic Loval deden dit voor De Graafschap. De gasten speelden lange tijd met tien man dankzij een rode kaart voor Tim Bakens.

De meest recente duels waren affiches in de Eredivisie. De laatste krachtmeting dateert van 21 september 2018 en eindigde in een ruime Almelose zege. Javier Vet zorgde met een eigen doelpunt voor de ruststand van 1-0. Kristoffer Peterson en Brandley Kuwas tilden de stand vervolgens naar 3-0. De Graafschap verloor in de slotfase Fabian Serrarens met een rode kaart. Vincent Vermeij zorgde in blessuretijd voor het slotakkoord.