Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch met 1-2 gewonnen. Oud-Heraclied Joey Konings zette de thuisclub nog wel op voorsprong maar een fraaie lob van Emil Hansson en een schot van Abed Nankishi waren goed voor drie punten.

De thuisclub probeerde druk te zetten maar Heracles Almelo zorgde aanvankelijk voor de dreiging. Wouter van der Steen stond goed opgesteld bij een inzet van Thomas Bruns in de vijfde minuut en een schot van Nikolai Laursen in de tiende minuut. De volgende kans was voor Samuel Armenteros. Hij mikte in de veertiende minuut over. FC Den Bosch kwam in de zeventiende minuut op voorsprong. Joey Konings scoorde vanuit een rebound nadat de bal al twee keer uit de doelmond was weggewerkt.

Heracles Almelo moest zich even herpakken maar de 1-1 die in de 28ste minuut viel was dan ook meteen een juweel. De pass was van Justin Hoogma. De controle en de prachtige lob ter afronding kwamen voor rekening van Emil Hansson. Vijf minuten later was Hoogma zelf dichtbij de tweede treffer. De verdediger kopte uit een hoekschop net naast. Nikolai Laursen kreeg weer vijf minuten een mogelijkheid maar zijn geblokte schot ging naast. De laatste kans in de eerste helft was voor FC Den Bosch. Het schot van Ryan Leijten werd prachtig gepareerd door Michael Brouwer.

Lucas Schoofs zorgde voor het eerste noemenswaardige moment na de rust. Het schot in de 52ste minuut werd gepareerd door Wouter van der Steen. De volgende kans diende zich tien minuten later aan. De inzet van Samuel Armenteros verdween in het zijnet. FC Den Bosch was een kwartier voor tijd dichtbij een treffer. Het schot van Joey Konings werd gepareerd door Michael Brouwer. De formatie van John Lammers sloeg twee minuten later toe. Abed Nankishi stond enkele seconden in het veld toen hij door Thomas Bruns werd aangespeeld en doel trof met een bekeken schot.

FC Den Bosch probeerde nog het tij te keren maar Heracles Almelo, waar Lasse Wehmeyer zijn debuut mocht maken, hield vrij eenvoudig stand. Het laatste wapenfeit kwam in de blessuretijd van Anass Ahannach. Het schot ging echter ruim over.