Donderdag 29 september gaat de documentaire ‘Boszbal’ in première. De documentaire over voormalig Heracles Almelo-trainer Peter Bosz is gemaakt door Thijs Nieuwenhuis en Jordi Lammerink van Heracles Almelo, in opdracht van ESPN.

Thijs Nieuwenhuis: “In deze documentaire staat de aanvallende speelstijl van Peter Bosz centraal. Er is aandacht voor zijn voetbalvisie, denkwijze en loopbaan als trainer. Nog steeds heeft hij warme gevoelens voor Heracles Almelo, de club waarmee hij in het seizoen 2004-2005 promoveerde naar de Eredivisie. Dit blijkt ook uit het interview dat we met hem opnamen voor deze documentaire. Veel momenten uit zijn tijd in Almelo staan nog op zijn netvlies. Peter Bosz is de club dan ook nog steeds dankbaar voor de kansen die hij hier heeft gekregen.”

“Deze documentaire geeft een mooi inkijkje in de twee succesvolle periodes van Bosz bij Heracles Almelo”, vult Jordi Lammerink aan. “Hendrie Krüzen heeft een prominente rol in deze documentaire. De huidige assistent-trainer van Heracles Almelo leidt de kijker door de diverse hoogtepunten en voetbalverhalen die hij als assistent van Bosz meemaakte bij de diverse clubs waar het duo werkzaam was.”

Heracles Almelo diende als springplank voor Peter Bosz, die daarna werkzaam was bij Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. Momenteel is hij bezig aan zijn tweede seizoen als oefenmeester van Olympique Lyon.

De documentaire Boszbal is donderdag 29 september om 21.00 uur te zien op ESPN 1.