Heracles Almelo speelt in de negende ronde van de Keuken Kampioen Divisie uit tegen FC Den Bosch.

De eerste ontmoeting vond plaats op 20 november 1966. FC Den Bosch won met 3-1 en ook op 21 januari 1968 hielden de gastheren de punten in eigen huis (3-2) dankzij Sjef Koningstein (2x) en Ben Tinus. De Almelose doelpunten werden gescoord door Flip Stapper en André Hulshorst. De eerste zege in Den Bosch werd geboekt op 30 september 1973. Ton van Duiven en Paul Kerlin tekenden in de slotfase voor een eindstand van 0-2.

De veruit meest doelpuntrijke editie vond plaats op 27 november 1982. De Bosschenaren trokken met 7-4 aan het langste eind. Wim van der Horst (3x), Wim van der Steene, John van Nielen, Gerard Aichorn en Roger Schouwenaar scoorden de Brabantse treffers. De Almelose doelpunten werden gescoord door Jos Bakker (2x), Han Unaola en Paul Davies.

De enige ontmoeting in de Eredivisie dateert van 23 maart 1986. FC Den Bosch won met 4-0 dankzij de treffers van Arnold Scholten (2x), Ruud Kaiser en John van Nielen. Rudy Metz miste in dit duel een strafschop.

Heracles boekte op 1 april 1995 een klinkende overwinning. Bij rust stond het 0-4 dankzij de treffers van Hendrie Krüzen (strafschop), René Kolmschot, Folkert Velten en Erwin Leurink. FC Den Bosch redde in de slotfase de spreekwoordelijk eer. Marcel van Helmond benutte een penalty.

FC Den Bosch wist de editie van 22 april 2001 naar zich toe te trekken. De eindstand van 2-0 stond al na zestien minuten op het scorebord dankzij Bart van den Eede en Patrick Deckers. Op 28 februari 2003 werd het eveneens 2-0 door de doelpunten van Stefan Jansen en Koen van de Laak. De laatste ontmoeting dateert van 7 november 2003 en eindigde in 2-3. Yuri Rose (2x) en John Stegeman scoorden de Almelose treffers. Paul Beekmans en Stefan Jansen troffen het doel namens de thuisclub.