Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport met 2-0 gewonnen. Een vroege rode kaart voor Anas Ouahim leek problemen op te leveren maar in de tweede helft zorgden Lucas Schoofs en Abed Nankishi alsnog voor de drie punten.

De formatie van John Lammers greep meteen het initiatief en met name Nikolai Laursen werd een aantal keren in stelling gebracht. Een inzet in de tweede minuut werd gekeerd door Mike Havekotte en in de aansluitende hoekschop mikte hij net naast. Een kopbal van de rechtsbuiten ging in de vijfde minuut over het doel.

Een rode kaart voor Anas Ouahim in de vijftiende minuut na een harde charge liet het wedstrijdbeeld aanvankelijk veranderen. Helmond Sport was drie minuten later dichtbij een treffer. De inzet van Arno van Keilegom belandde in het zijnet.

Heracles Almelo moest zich even hergroeperen maar nam vervolgens wel weer het initiatief. Een voorzet van Ruben Roosken waaide in de 34ste minuut bijna binnen. Mike Havekotte kon de bal nog net over het doel tikken. Een minuut later speelde de doelman een hoofdrol met een reflex op een doelpoging van Nikolai Laursen. De Deen kreeg in de 42ste minuut nog een kans. Hij kopte deze keer na een lange rush van Emil Hansson rakelings naast.

De tweede helft begon met een enorme opsteker. Een vrije trap van Emil Hansson werd in de 48ste minuut door Lucas Schoofs van dichtbij ingekopt. De bezoekers probeerden daarna meer grip op het duel te krijgen maar Heracles Almelo bleef aanvankelijk voor meer dreiging zorgen.

Het duurde tot de 63ste minuut voordat Helmond Sport een mogelijkheid kreeg. Het schot van Michael Chacon ging net naast. De gasten meldden zich tien minuten later opnieuw . Het afstandsschot van Flor van den Eynden ging rakelings over. Heracles Almelo zocht naar mogelijkheden om te counteren en in de 88ste minuut diende zich die kans aan. Abed Nankishi werd de diepte ingestuurd en verscheen oog in oog met Mike Havekotte. De invaller aarzelde niet en ramde de bal hard in het doel.

Heracles Almelo kreeg in de blessuretijd nog een kans. Emil Hansson speelde twee man uit maar mikte uiteindelijk in het zijnet. Het was het laatste wapenfeit in dit duel.