Vrijdagavond wacht de vierde thuiswedstrijd op Erve Asito. De ploeg van John Lammers neemt het om 21:00 op tegen Helmond Sport. Er zijn een aantal spelers waarvan de inzetbaarheid nog twijfelachtig is, onder andere Samuel Armenteros. 

Volgens de hoofdtrainer heeft Heracles Almelo vorige week verdiend de drie punten meegenomen uit Velsen-Zuid. “Gezien de hele wedstrijd hebben wij de meeste intentie getoond om te willen winnen. We hebben wel een aantal momenten weggegeven, maar uiteindelijk winnen we met 0-3, wat wil zeggen dat we ook heel veel dingen goed hebben gedaan.” 

Afgelopen week was er ook veel ruimte voor verbetering. Vooral in de eerste helft tegen Telstar kwam de ploeg moeilijk tot grote kansen. “Het tempo lag veel te laag, en we speelden niet goed genoeg met de vrije ruimtes. Ook liepen we onze eigen ruimtes dicht. Je moet in een hoger tempo speler om een ploeg dat zo verdedigend speelt kapot te spelen. Dat moet en kan beter.”

“De kans is groot dat Helmond Sport, net zoals Telstar, zal gaan inzakken. We kijken altijd naar de tegenstander, maar ik vind dat we altijd van ons zelf uit moeten gaan. Wij moeten creatief genoeg zijn om in het spel van Helmond Sport openingen te vinden”, aldus Lammers over de wedstrijd van morgenavond. 

Bekijk het hele interview met John Lammers bij Heracles TV