Heracles Almelo speelt de achtste wedstrijd van de Keuken Kampioen Divisie thuis tegen Helmond Sport.

Alle ontmoetingen in competitieverband zijn wedstrijden in de Eerste Divisie. De editie van 1 september 1969, werd door Heracles met 2-0 gewonnen dankzij de treffers van Hans Leusenkamp en Hans Roordink. Daarna wisselden de resultaten elkaar af waarbij de krachtverschillen niet zo groot waren. Op 27 januari 1974 viel de zege ruimer uit: 4-1. Hannes Lalopua (2x), Peter Jackson en Paul Kerlin scoorden de treffers. Lambert Kreekels nam het Brabantse doelpunt voor zijn rekening.

De reeks duels zou, met een aantal korte onderbrekingen, blijven voortduren tot en met 2005. Op 2 april 1994 schoot Heracles met 5-0 uit zijn slof. Suvat Karadag opende na een klein half uur spelen de score. Helmond Sport moest halverwege de tweede helft met tien man verder na een tweede gele kaart voor Mark Valentijn. In de laatste tien minuten kon Heracles uitlopen dankzij de doelpunten van Dick Kooijman (2x) en Peter Held (2x).

Deze eeuw

Heracles Almelo toonde een stukje veerkracht op 4 september 2000. Helmond Sport kwam op 0-2 dankzij de treffers van Remco Evers en Daniël Voigt. In het laatste kwartier stelde Rik Platvoet met drie doelpunten orde op zaken: 3-2. Platvoet was ook op 2 februari 2002 trefzeker nadat Berry Hoogeveen de score had geopend. Raoul Henar verzilverde in de slotfase nog een penalty maar verder kwamen de gasten niet: 2-1.

Helmond Sport haalde op 2 mei 2003 hard uit in Almelo. De Brabantse productie werd verzorgd door Ivar van Dinteren (2x), Arjan Ebbinge en Roy Hendriksen. Ruim een jaar later, op 7 mei 2004 stond er na negentig minuten 3-3 op het scorebord. Yuri Rose, John Stegeman en Darl Douglas scoorden namens Heracles Almelo. Rachid Tibari (2x) en Nyron Wau deden dit namens Helmond Sport.

Het laatste duel dateert eveneens uit 2004. Heracles Almelo won op 17 september met 3-0. Roel Buikema opende in de 26ste minuut vanaf elf meter de score en twee minuten later tekende Sherjill MacDonald voor de tweede treffer. De derde doelpunt viel in de slotfase en werd gescoord door Richard Roelofsen.