Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Telstar met 0-3 gewonnen. Emil Hansson, Rigino Cicilia en Nikolai Laursen namen in Velsen-Zuid de Almelose treffers voor hun rekening. Alle doelpunten vielen na de rust.

De formatie van John Lammers pakte het initiatief in de beginfase. Lucas Schoofs kopte in de derde minuut vanuit een hoekschop voorlangs en in de negende minuut stond Ronald Koeman op de goede plek bij een schot van Emil Hansson. Slordig uitverdedigen aan Almelose zijde leverde Telstar in de veertiende minuut de eerste kans op. Koen Blommenstijn stond ineens oog in oog met Michael Brouwer en de goalie zegevierde.

De volgende kans voor Telstar diende zich aan in de 32ste minuut. Michael Brouwer stond op de goede plek bij een kopbal van Glynor Plet. Heracles Almelo werd in de aansluitende tegenaanval gevaarlijk maar het schot van Nikolai Laursen was uiteindelijk geen probleem voor Ronald Koeman. Het bleek tevens het laatste wapenfeit voor de rust te zijn.

De thuisclub zorgde in de vijftigste minuut voor het eerste gevaar van de tweede helft. Michael Brouwer stond goed opgesteld bij een kopbal van Christos Giousis. Heracles Almelo wist zijn eerste kans na de rust wel te verzilveren. Emil Hansson schoot de bal in de 58ste minuut hard en hoog in de korte hoek.

Heracles Almelo was in de 66ste minuut dichtbij de 0-2. Het schot van Nikolai Laursen ging echter rakelings voorlangs. Telstar bleef echter voor gevaar zorgen en in de zeventigste minuut mikte Christos Giousis net naast. De thuisclub bleef het proberen maar Heracles Almelo sloeg uiteindelijk toe in de 88ste minuut. Rigino Cicilia joeg de bal hard en hoog in het doel en tekende zo voor zijn eerste treffer in Almelose dienst.

Het feestje werd in blessuretijd compleet toen de bal nog op de stip ging. Nikolai Laursen klaarde de klus zonder problemen.