Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo met 5-3 gewonnen. De Almelose treffers werden gescoord door Anas Ouahim (2x), Nikolai Laursen, Lucas Schoofs en Sylian Mokono.

Emil Hansson kreeg in de zevende minuut de eerste kans van de wedstrijd. Het schot ging echter rakelings over. Het eerste wapenfeit van VVV-Venlo volgde in de elfde minuut vanuit een corner maar de kopbal van Brian Koglin ging over.

Heracles Almelo kreeg daarna steeds meer grip op de wedstrijd en in de 25ste minuut wist Anas Ouahim de score te openen. De middenvelder stond op de goede plek na een mooie aanval en schoot de bal in de kruising. Drie minuten later viel de 2-0. Deze keer wist de vrijgelaten Nikolai Laursen de bal beheerst in de verre hoek te schieten.

De formatie van John Lammers probeerde door te drukken en in de 36ste minuut was Samuel Armenteros dichtbij een derde treffer. Zijn inzet ging echter naast. Vijf minuten later kwam VVV-Venlo terug in de wedstrijd. Daan Huisman kon van dichtbij afronden. Anas Ouahim probeerde het in de 43ste minuut nog een keer van afstand maar Lukas Zima pareerde het schot.

De start van de tweede helft liet vanuit Almeloos perspectief te wensen over. Nick Venema mikte na enkele seconden rakelings naast en nauwelijks een minuut later kon de aanvaller zwak uitverdedigen genadeloos afstraffen: 2-2.

Heracles Almelo kon opnieuw beginnen en deed dat met verve. Justin Hoogma kopte in de vijftigste minuut uit een hoekschop over. Vijf minuten later stuurde Sem Scheperman Anas Ouahim de diepte in met een steekpass. De middenvelder schudde zijn tegenstander af en schoof de bal keurig binnen. De 4-2 viel weer enkele minuten later.. Lucas Schoofs kopte uit een afgemeten hoekschop van Emil Hansson fraai binnen.

VVV-Venlo gaf zich niet gewonnen en vond in de 68ste minuut weer de aansluiting dankzij een kopbal van Kees de Boer. Er brak een spannende fase aan maar Sylian Mokono schoot in de 81se minuut op prachtige wijze de 5-3 tegen de touwen en besliste daarmee het duel.